Kokemuksia OP:n Täsmäluotosta ja Joustoluotosta: kumpi on parempi?

Osuuspankki
2000 - 15000 €Lainamäärä
12 - 72 kkLaina-aika
7,95 - 7,95 %Korko
Lisätietoja

Vahvuudet

 • Kaikkien tuntema pankki
 • Kulutus- ja joustoluottoa hyvällä korolla
 • Erinomaiset muut palvelut

Vaatimukset

 • Laina-asiakkaan tulee siirtää pankkiasiointi OP:lle
 • Puhtaat luottotiedot ja hyvin hoidetut raha-asiat
 • 23 vuoden ikäraja

OP tarjoaa sekä vakuudetonta kulutus- että joustoluottoa

Täsmäluotto on kertaluotto, jonka todellinen vuosikorko 10 000 euron luotolle 5 vuoden takaisinmaksuajalla on 9,01 %, kun luoton korko on 3 kk:n euribor + 7,95 % (7,4 % 1/21) ja luotonhoitomaksu on 6 euroa kuukaudessa. Arvioitu luoton kokonaiskustannus on 12 341,01 euroa. Laskelma on tehty olettaen, että luotto on nostettu kerralla, luoton korko sekä maksut ja palkkiot pysyvät samana koko luottoajan. Lisäksi on oletettu, että luottoa maksetaan takaisin 206,9 euron suuruisin lyhennyserin joka kuukausi aina luoton viimeiseen erään saakka.

Suomalainen OP Ryhmä tarjoaa monipuolisia pankki- ja vakuutuspalveluja, mutta tässä artikkelissa keskitymme OP:n vakuudettomiin kulutusluottoihin.

Kerromme kaikki avaintiedot ja aitoja kokemuksia OP Täsmäluotosta. Käsittelemme myös OP Joustoluotto kokemuksia ja tuon limiittiluoton tärkeimpiä faktoja.

Korkovartijan tiimillä on paljon sanottavaa OP:sta, sillä yhteistä taivalta on takana yli vuosikymmen.

On todennäköistä, että sinullekin on ainakin jossain vaiheessa syntynyt OP kokemuksia, sillä OP:lla on noin 4 miljoonaa asiakasta.

Heistä yli 2 miljoonaa on omistaja-asiakkaita, jotka saavat lainoistaan bonusta. Bonuksilla voi maksaa esimerkiksi palvelumaksuja ja vakuutuslaskuja.

Tästä artikkelista löydät tietoa OP:n muista hyvistä puolista, mutta tuomme tuttuun tapaan puolueettomasti esille myös ne huonoimmat puolet.

Minkälainen on OP kulutusluotto?

millainen laina op:lta

OP tarjoaa useita erilaisia lainoja. Vakuudettomia kulutusluottoja on kaksi erilaista: OP Täsmäluotto ja OP Joustoluotto.

Niiden lisäksi valikoimaan kuuluvat luottokortit, asuntolainat, opintolainat, vakuudelliset pankkilainat ja yhteistyössä eri palveluntarjoajien kanssa tarjotut rahoitukset.

Pankkilainat eivät yleensä järjesty kovin nopeasti, mutta OP kulutusluotto voi pankin verkkosivuston mukaan olla tililläsi nopeimmillaan samana päivänä.

Meillä on kuitenkin sen verran kokemuksia Osuuspankista, että kehotamme varautumaan muutaman pankkipäivän pituiseen odotusaikaan.

OP Joustoluotto korko ja kulut?

op joustoluotto

OP Joustoluotto on 2000-8500 € vakuudeton joustoluotto.

Kun maksat luottoa pois, voit nostaa sitä myöhemmin uudelleen käyttöösi OP-verkkopalvelussa.

Käytössä olevan luoton takaisinmaksuaika riippuu luottorajastasi. Minimilyhennys on 2,5 % luottorajasta, mutta kuitenkin vähintään 50 €/kk.

Eräpäivän voi valita neljän vaihtoehdon joukosta, ja saat vuosittain yhden maksuvapaan kuukauden.

Tällaisella luottolimiitillä voi järjestyä vaikka uusi auto pienellä kuukausierällä. Jatkuva laina sopii myös eräänlaiseksi vararahastoksi yllättäviä kuluja varten.

 • Luoton korko 3 kk Euribor + 7,95 % (7,4 % 1/21)
 • Luotonhoitomaksu 6 €/kk (kattaa luoton perustamiskustannukset, luoton nostot omalle tilille ja laskutuspalkkion; veloitetaan käytössä olevan luoton määrästä riippumatta)

OP Täsmäluotto korko ja kulut?

op täsmäluotto

OP Täsmäluotto on 2000-15 000 euron vakuudeton kertaluotto. Laina-aika sovitaan lainaa hakiessa, ja se määräytyy lainasumman sekä sovitun minimilyhennyksen mukaan.

Eräpäivän voi ajoittaa oman palkkapäivänsä mukaan, ja vuosittain saa yhden maksuvapaan kuukauden.

Meidän tiimillämme on OP Täsmäluotto kokemuksia esimerkiksi siltä kerralta, kun tarvittiin 5000 euroa erääseen äkilliseen kuluun.

Täsmäluotto voisi sopia myös järjestelylainaksi tai esimerkiksi julkisivuremontin maksamiseen.

 • Lainakorko 3 kk Euribor + 7,95 % (7,4 % 1/21)
 • Luotonhoitomaksu 6 €/kk (kattaa luoton perustamiskustannukset ja laskutuspalkkion)

Kuka voi saada lainaa?

Saadaksesi OP kulutusluoton sinun tulee olla OP:n pääasiallinen asiakas. Jos et ole, pankkia täytyy vaihtaa.

Myös alla mainittujen ehtojen tulee täyttyä, jotta voisit saada lainaa OP:lta:

 • Ikä yli 23 vuotta (Täsmäluoton osalta mainitaan myös maksimi-ikä eli 74 vuotta)
 • Vakituinen osoite Suomessa
 • Säännölliset palkka- tai eläketulot
 • Moitteettomasti hoidetut raha-asiat

Se, paljonko voi saada lainaa OP:lta, on monen asian summa.

OP:n asiakaspalvelun mukaan lainanhakijalta ei pyydetä liitteitä, koska OP voi tarkastaa lainanhakijan tilitapahtumat suoraan tämän tililtä.

Tilitapahtumista paljastuu muun muassa palkan nettomäärä, kiinteät menot ja se, kulkeutuuko asiakkaan tililtä säännöllisesti rahaa esimerkiksi perintäyhtiöille tai nettikasinoille. Tällaiset tiedot vaikuttavat asiakkaan luottokelpoisuuden arviointiin ja luottopäätöksen sisältöön.

Miten verrata OP lainoja muihin vastaaviin?

OP kertoo lainan korot ja kulut avoimesti, ja ne ovat kaikille sen asiakkaille samat.

Monet muut pankit kertovat vain korkohaitarin, etkä voi etukäteen tietää, millä korolla juuri sinä voisit saada lainaa.

Jotta lainan korkovertailu olisi tarpeeksi perusteellinen, tulisi sinun saada lainatarjous mahdollisimman monelta pankilta ja rahoituslaitokselta.

Jokainen laina kannattaa kilpailuttaa, jotta ei tulisi maksaneeksi liikaa korko- ja muita lainanhoitokuluja, mutta tarkoittaako tämä kymmenien lainahakemusten täyttämistä?

Ei, sillä kaikeksi onneksi voit käyttää apuna ilmaista lainankilpailutuspalvelua.

OP ei tällä hetkellä tee yhteistyötä yhdenkään lainankilpailuttajan kanssa, mutta OP:n korot jo tiedätkin luettuasi artikkeliamme tähän asti.

Zmartan avulla voit selvittää noin 30 muun luotonantajan korot ja kulut. Kuvassa nämä pankit:

zmarta kumppanit

Melkoinen liuta pankkeja kilpailutettavana: täysin maksuttomasti.

[button-out]Kilpailuta +20 pankin lainat 60 000 € asti ei-sitovalla hakemuksella[button-out-end]

Saat Zmartan kautta useita lainatarjouksia, joiden korot alkavat 4,41 prosentista. On siis varsin mahdollista, että saat OP kulutusluottoa edullisempia lainatarjouksia.

Koska et ole sitoutunut lainan ottamiseen, voit vertailla lainatarjouksia täysin ilmaiseksi ja riskittömästi.

Lainasi tullaan kilpailuttamaan muun muassa Aktian, MyLenderin, Halinon ja monien norjalaisten pankkien kesken.

Parhaan lainatarjouksen voi hyväksyä verkkopankkitunnuksillaan, ja lainasumma siirtyy omalle pankkitilille nopeimmillaan jo saman päivän aikana.

OP vakuudettomat lainat myöntää OP Korttiyhtiö Oyj

op vakuudeton laina

OP Ryhmä on Suomen suurin finanssiryhmä, mikä historian voi katsoa alkaneen vuonna 1902 – silloin perustettiin Osuuskassojen Keskuslainarahasto.

OP Ryhmään nykyään kuuluvan Pohjola Vakuutuksen toiminta alkoi jo vuonna 1891, jolloin nimi oli Palovakuutus-Osakeyhtiö Pohjola.

Vakuudettomat lainat myöntää OP Korttiyhtiö Oyj, mikä on OP Ryhmän kokonaan omistama luottolaitos.

OP Ryhmään kuuluu myös 137 osuuspankkia eri puolilta Suomea. OP Ryhmä on asiakkaidensa omistama, ja työntekijöitä sillä on yli 12 000.

Meidän kokemuksia OP kulutusluotosta

Meidän tiimiläisillämme on OP kokemuksia 2010-luvun alusta lähtien, ja onpa osa meistä ehtinyt työskennelläkin OP:lla jossain vaiheessa elämäänsä.

OP Joustoluotto kokemuksia ei ole kenellekään meistä, mutta OP Täsmäluotto kokemuksia löytyy. Myös yksi vakuudellinen laina sijoitusasunnon käsirahan täydentämiseksi on otettu.

Laina-asiat ovat edenneet hitaasti, mutta loppujen lopuksi kaikki on mennyt hyvin.

OP on meille tuttu myös asuntoluottojen myöntäjänä ja yrityspankkipalveluiden tarjoajana.

Opintolainan siirto OP:lle kaatui yli 200 euron palvelumaksuun, mutta ainakin meidän tapauksissamme muut pankkiasiat ja vakuutukset on kannattanut keskittää OP Ryhmään.

OP:n talletustilejä emme kuitenkaan käytä, sillä tekemämme suuri säästötili vertailu osoitti korkeakorkoisten tilien löytyvän ihan muualta.

op osuuspankki logoOP on iso ja luotettava toimija, jolla on kattava konttoriverkosto. Konttoreita on edelleen paljon, vaikka digiloikka, koronapandemia ja käteisen käytön väheneminen ovat johtaneet konttoriverkostojen karsimiseen, kuten tässä Turun Sanomien artikkelissa kerrotaan.

OP on saanut kritiikkiä siitä, että se on viime aikoina nostanut palvelumaksujaan useampaan otteeseen, ja nostot ovat olleet prosentuaalisesti huomattavia.

Se on pakko sanoa, että OP laina ei välttämättä ole se edullisin mahdollinen luotto. Vakuudellisen kulutusluoton voi saada edullisesti, mutta vakuudeton laina kannattaa kilpailuttaa ennen lainasopimuksen allekirjoittamista.

Jos kuitenkin päätät hakea lainaa OP:ltä, tulet huomaamaan, että OP lainahakemus on erittäin helppo täyttää. Lainahakemukselle siirtyminen edellyttää kuitenkin kirjautumista OP:n omilla pankkitunnuksilla.

Monet muut pankit tarjoavat vakuudetonta luottoa myös muiden pankkien asiakkaille, ja lainaa voi hakea kaikilla pankkitunnuksilla. Ihmettelemme hieman OP:n päätöstä antaa kulutusluottoa vain omille asiakkailleen, joita tosin on noin 4 miljoonaa (Suomen väkiluku keväällä 2021 on reilu 5,5 miljoonaa).

OP:n asiakaspalveluun saa yhteyden paitsi puhelimella (ma-pe 8-16), niin myös verkkoviestillä, chatilla (vaatii sisäänkirjautumista) ja konttorikäynnillä.

Aikaisemmin puhelinasiakaspalveluun sai yhteyden aina kello 22 asti, mutta nykymuotoiset aukioloajat voivat aiheuttaa ongelmia ainakin aamuvuorolaisille.

Seuraavaksi kooste, jossa on netin keskustelupalstoilta löytyviä OP kokemuksia.

”En konttorissa juurikaan asioi, mutta valtakunnallisesta pankin puhelinpalvelusta olen saanut hyvää asiakaspalvelua.”

”Osuuspankin kanssa pärjää aina. Asiakkaan kokoinen pankki, toisin kuin muutamat muut, joissa köyhää kyykytetään.”

Palvelumaksuista valitetaan jonkin verran, vaikka ne voikin kuitata bonuksilla.

Vauva-keskustelupalstalla kerrottiin, että luottotietojen tarkastus lainan hakemisen yhteydessä maksaisi 50 €, mutta tämä tieto ei OP:n mukaan pidä paikkaansa.

Sen sijaan lainakorkoja pidetään hyvinä, ja bonuksetkin ovat asiakkaiden mieleen:

“Eipä ole ollut juuri valittamista vaan kaikki on toiminut niin kuin pitää ja korotkin maltilliset”

“Me saatiin OP:sta paremmat lainaehdot, joten ollaan siellä asiakkaina. Bonuksia tulee useita satoja euroja vuodessa, kun lainaa on niin paljon. Niillä sitten maksetaan palvelumaksut sekä kaikki autojen ja asunnon vakuutukset.”

Myös suomalaisuus viehättää, sillä kaikki eivät halua hakea lainaa ulkomaiselta lainantarjoajalta:

“Ei muuta perustelua kuin että on kotimainen, voitot jää tänne ja on suomalaisten, jossain määrin jopa paikallisten ihmisten päätäntävallassa.”

Todella monilla nettikeskustelijoilla on OP kokemuksia 30-40 vuoden ajalta, joten OP:n asiakkaat vaikuttavat pääsääntöisesti erittäin tyytyväisiltä pankin tarjoamiin laina- ynnä muihin palveluihin:

“Kerran OP – aina OP!”

“OP on tuttu ja turvallinen.”

“OP:läinen jo neljännessä polvessa!”

“Olen OP:n asiakas, enkä ole koskaan harkinnut vaihtoa!”

Arvostelu

Korkovartija arvostelee rahoituslaitokset, pankit ja lainapalvelut asteikolla 1-5.

Annamme OP Täsmäluotolle ja OP Joustoluotolle arvosanaksi 4/5. Arvosana

OP:n kulutusluotot voisivat olla edullisempiakin, mutta OP on iso, vakavarainen ja erittäin uskollisia sekä tyytyväisiä asiakkaita saanut pankki.

Siitä emme pidä, että lainan hakeminen edellyttää OP:n asiakkuutta. Oletettavasti OP lainat ovat hyviä vain harvoille: epäilemme, että aika monet lainahakemukset hylätään, koska tuolla korkotasolla ei kovin paljoa luottoriskiä voi ottaa.

Etusivu » Lainavertailu » Lainapalvelut » OP kokemuksia
Vieritä ylös