Aktia Käyttölaina kokemuksia ja kaikkein tärkeimmät faktat

Aktia
2500 - 20000 €Lainamäärä
24 - 120 kkLaina-aika
4,5 - 11,5 %Korko
Lisätietoja

Vahvuudet

 • Tunnettu ja luotettava
 • Monipuoliset muut palvelut
 • Edullinen korko (hyville asiakkaille)

Vaatimukset

 • Ikäraja 20 vuotta
 • Bruttotulot vähintään 20 000 euroa vuodessa
 • Vakituinen osoite Suomessa

Aktia on luotettava lainanantaja pankkilainalle

Käyttölainan todellinen vuosikorko ja maksettava luoton ja luottokustannusten yhteismäärä lasketaan olettaen, että luottomäärä on 8 000 euroa, luottoaika on viisi vuotta, luotto on nostettu kokonaan, luoton korko sekä maksut ja palkkiot pysyvät samana koko luottoajan ja luotto maksetaan takaisin 80 saman määräisenä eränä kuukauden välein. Luoton korko on 3 kk euribor + 8,5 %, tilinhoitopalkkio 3,90 euroa/lasku ja avausmaksu 60 euroa. Avausmaksu veloitetaan ensimmäisen kuukausierän yhteydessä kertaveloituksena. Todellinen vuosikorko on 9,58 % (laskettu 10.3.2021 3 kk euribor -0,530 %) ja maksettava yhteismäärä on 10 681,62 euroa edellä mainituilla oletuksilla.

Suomalainen Aktia Pankki Oyj tarjoaa pankki-, varainhoito- ja henkivakuutuspalveluja.

Varainhoitopuolella syntynee erityisen hyviä Aktia kokemuksia, koska sijoitustutkimusta tuottava Morningstar valitsi Aktian Suomen parhaaksi osake- ja korkorahastojen hoitajaksi sekä parhaaksi rahastotaloksi vuonna 2021.

Tässä artikkelissa keskitymme siihen, miten Aktia palvelee asiakkaitaan kulutusluottojen osalta.

Käymme läpi Aktia Käyttölaina kokemuksia sekä kaikki tärkeimmät faktat tästä vakuudettomasta kulutusluotosta.

Minkälainen laina on Aktia Käyttölaina?

aktia käyttölaina kokemuksia

Aktia Käyttölaina on 2500-20 000 euron kertalaina, mille ei tarvita vakuuksia tai takaajia. Rahat ovat pankki- tai Wallet-tililläsi 1-3 arkipäivän kuluessa, jos hakemus hyväksytään.

Wallet on Aktian puhelinsovellus. Tämä digitaalinen lompakko mahdollistaa muun muassa verkkomaksuvarmennukset.

Aktia Käyttölainaa voi käyttää niin salaojaremonttiin kuin vaikkapa lomamatkaankin.

Jos saat lainan tarpeeksi edullisella korolla, voit käyttää sen myös vanhojen luottojen ja pienlainojen yhteen sulauttamiseen.

Kulutusluoton käyttötarkoitusta ei tarvitse kertoa pankille.

Laina tulee maksaa pois 2-10 vuodessa. Halutessasi voit tehdä lainaan ylimääräisiä lyhennyksiä tai maksaa sen kokonaan pois.

Aktialta voi hakea myös vakuudellista kulutusluottoa tai esimerkiksi asuntolainaa.

Tämä pankki tarjoaa monipuoliset päivittäispankkipalvelut sekä yksityishenkilöille että yrityksille.

Aktia Käyttölaina korko ja kulut?

Aktia Käyttölainan hintatiedot ovat seuraavanlaiset:

 • Lainakorko 3 kk Euribor + 4,5-11,5 % (lasketaan asiakaskohtaisesti)
 • Avausmaksu 60 €
 • Tilinhoitopalkkio 3,90 €/kk

Euribor-viitekorko on pitkään ollut miinuksella, mutta tilanne voi toki muuttua odotettua aiemmin. Ohessa Ylen julkaisema ennuste 3 kk Euriborin kehityksestä:

euribor 3kk kehitys

Aktia kertoo, että lainan minimikuukausierä on 50 €, ja että avausmaksu veloitetaan ensimmäisen kuukausierän yhteydessä kertaveloituksena.

Aktia Käyttölainan korkohaitari on edullinen monien muiden kivijalkapankkien vakuudettomiin kulutusluottoihin verrattuna. Esimerkiksi POP Pankin Pikalainan lainakorko vaihtelee 6,9-18,9 % välillä.

Nordean Joustoluoton korko on puolestaan 3 kk Euribor + 8,9 % marginaali.

Kuka voi saada lainaa?

aktian vaatimukset lainanhakijalle

Aktia Käyttölainaa voi hakea, jos täyttää seuraavat ehdot:

 • Ikä vähintään 20 vuotta
 • Suomalainen henkilötunnus ja vakituinen osoite Suomessa
 • Säännölliset vuositulot vähintään 20 000 euroa ennen veroja
 • Moitteettomasti hoidetut raha-asiat

Lisäksi Aktia edellyttää, että työsuhde ei saa olla enää koeajalla. Työsuhteen määräaikaisuus ei Aktian mukaan kuitenkaan ole este saada lainaa ilman vakuuksia.

Miten kilpailuttaa Aktia laina?

Aktia kokemuksia ei voi pitää huonoina, mutta Aktian kulutusluotto ei ole erityisen edullinen.

Vaikuttaa siltä, 4,5 % marginaali on mahdoton suurimmalle osalle lainanhakijoista. Vaikka oma taloustilanne olisi vakaa, Aktia voi tarjota lainaa korkohaitarin ylärajaa hipovalla korolla.

Lainankilpailuttajan avulla saat tietää, onko jokin muu pankki Aktiaa parempi vaihtoehto.

Omalaina lähettää hakemuksesi Aktialle ja 30 muulle pankille sekä rahoituslaitokselle, jotta pääsisit vertailemaan lainatarjouksia mahdollisimman helposti.

Parhaan lainatarjouksen valitseminen onnistuu verkkopankkitunnuksilla, ja laina voi olla tilillä jo saman päivän aikana. Lainanottopakkoa ei kuitenkaan ole, joten voit vaikka vain testata sen, millä korolla voisit lainaa saada.

[button-out]Kilpailuta Aktia ja +30 muuta pankkia ilmaiseksi ei-sitovalla hakemuksella[button-out-end]

Alla olevasta kuvasta näet kaikki pankit, joiden kesken kulutusluottosi kilpailutetaan. Mukana on Aktian ohella esimerkiksi Nordea ja Bank Norwegian, ja lainaa voi saada jo 4,19 % korolla sekä ilman avausmaksua:

lvs brokers pankit

Jos asuntolainan kilpailutus on ajankohtaista, suosittelemme käyttämään Etua.fi-palvelua, mikä kilpailuttaa lainasi ilmaiseksi esimerkiksi Aktian, Säästöpankin ja Danske Bankin kesken.

Aktia on Suomen vanhin pankki

Koska Aktian juuret ovat vuonna 1825 aloittaneessa Helsingin Säästöpankissa, on kyseessä Suomen vanhin pankki. Nykymuotoinen toiminta alkoi vuonna 1991, kun kahdeksan säästöpankkia sulautui yhteen valiten uudeksi nimeksi Aktian.

Moderni Aktia Pankki Oyj on Helsingin pörssin päälistalle listattu, Finanssivalvonnan toimiluvalla pääasiallisesti luottolaitostoimintaa harjoittava yhtiö.

Aktia on tiiviisti mukana kehityksessä, sillä se on ollut mukana kehittämässä digitaalista asuntokauppaa, ja se lanseerasi ensimmäisenä suomalaisena pankkina täyden digitaalisen luottokortin.

aktia lainatyypit ja palvelut

Aktia on saanut useita palkintoja kyvystään toimia korkovarainhoitajana.

Toukokuussa 2021 Aktia ja Taaleri kertoivat varainhoitoliiketoiminnan yhdistymisjärjestelyiden saattamisesta päätökseen. Jää nähtäväksi, mikä vaikutus tällä tapahtumalla on.

Tällä hetkellä Aktialla on noin 260 000 henkilöasiakasta ja noin 45 konttoria eri puolella Suomea. Aktialla on toimintaa myös kiinteistönvälitysalalla (Aktia Kiinteistönvälitys).

Meidän kokemuksia Aktia Käyttölainasta

Aktia Käyttölaina kokemuksia ei kaikesta päätellen ole tarjolla jokaiselle. Mitä enemmän Aktia kokemuksia lukee tai kuulee, sitä useimmin törmää pettyneisyyteen kielteisestä lainapäätöksestä.

Harmi sinänsä, sillä esimerkiksi Aktian autolaina on tekemämme autolainavertailun perusteella halvin vaihtoehto.

Päätimme kuitenkin kokeilla, saisiko Aktialta lainaa.

Suuntasimme siis Aktian sivustolle.

Seuraavaksi piti tunnistautua minkä tahansa pankin pankkitunnuksilla. Aktian kulutusluottoa voivat hakea kaikkien pankkien asiakkaat, joten pankin vaihtaminen lainan hakemisen takia ei ole tarpeen.

aktia pyytää liitteitä lainahakemuksessaLainahakemukselle piti täyttää tarkemmat henkilö- ja taloustiedot. Oli poikkeuksellista, että liitteitä pyydettiin jo tässä vaiheessa.

Emme jatkaneet lainahakemusta loppuun asti, koska Aktia Käyttöluoton avausmaksu (60 € lainasummasta riippumatta) alkoi tuntua turhan suurelta.

Päädyimme sen sijaan nettipalstoille lukemaan muiden asiakkaiden Aktia kokemuksia.

Niiden perusteella Aktiaan luotetaan suuresti, mutta sitä pidetään hieman vanhanaikaisena:

”Paras pankki. Luotan kuin kallioon.”

”Selkeä, luotettava ja asiallinen palvelu. Suosittelen ehdottomasti ottamaan lainaa Aktialta.”

”Kankea.”

“Suoraan kivikaudelta tämä..”

Aktian korkotasoa pidetään yleisesti ottaen hyvänä: “Sieltä on otettu mm asuntolaina ja autolaina, joiden hintoja vertailtiin täällä tampereella kolmessa eri pankissa, joista Aktialla oli parhaat tarjoukset.”

Myös tuttuus puhuttelee: “En halua hakea lainaa tuntemattomista firmoista”.

Uskon, että myös Aktia Joustoluotto voisi saada suosiota, jos Aktia tällaisen lainatuotteen päättäisi lanseeraata.

Asiakaspalveluun saa yhteyden puhelimella (myös viikonloppuisin, mutta maksullinen palvelunumero: 8,35 snt/puhelu + 16,69 snt/min).

Arvostelu

Korkovartija arvioi lainapalvelut ja rahoituslaitokset asteikolla 1-5.Arvio

Arvosanamme Aktia Käyttölainalle on 4/5, koska Aktia on vanha, turvallinen ja luotettava pankki.

Aktia on iästään huolimatta ajan hermoilla tarjotessaan lainaa, mitä voi hakea kokonaan sähköisesti, ja minkä voi saada tililleen jo seuraavana päivänä.

Täysiä pisteitä Aktia ei saa, koska laina voisi olla edullisempikin, ja koska tulotiedot voisi nykytekniikalla tarkastaa muutenkin kuin liitteitä pyytämällä.

Etusivu » Lainavertailu » Lainapalvelut » Aktia käyttälaina
Scroll to Top