Lainaa 500 euroa: nämä vaihtoehdot sinulla on

lainaa 500 euroa

Keräsimme tätä artikkelia varten koosteen kaikista niistä rahoituslaitoksista, joilta on mahdollista saada lainaa 500 euroa (tai vieläkin vähemmän).

Me Korkovartijan tiimiläiset suhtaudumme työhömme vakavasti. Otamme selvää jokaisesta pankista ja luotonantajasta, ennen kuin suosittelemme sitä lukijoillemme.

Kaikki tämänkin artikkelin lainantarjoajat on tutkittu huolella. Kerromme sinulle myös siitä, miten voit saada lainallesi mahdollisimman matalan koron.

Alta näet listan kaikista niistä lainantarjoajista, joilta 500 € laina on mahdollista ja ennen kaikkea turvallista hakea.

Mikäli haluat saada lainapäätöksen heti, kannattaa tehdä hakemus lainankilpailuttajan kautta, jolloin saat korkotarjouksen useilta pankeilta.

Lista pankeista joiden tarjonnassa on 500 euron laina

Selvityksemme perusteella 500 euron laina kuuluu alta puolenkymmenen luotonantajan tarjontaan:

RahoituslaitosSumma:Laina-aika:Nimelliskorko:Avausmaksu / kulut:
Fellow Finance logo500 €
2 - 10 vuotta5,0 - 20 %max. 150 €
5 €/kk
Instabank logo500 €
3 - 15 vuotta7,99 - 19,99 %90 €
5 €/kk
Taskulaina logo500 €1 - 6 kuukautta 20 %5 €
0 €/kk
Blue Finance logo500 €1 - 4 kuukautta 20 %0 €
6 €/kk

Viimeksi päivitetty: lokakuussa 2021. Muista tarkistaa ajankohtaiset tiedot aina pankin omalta verkkosivulta.

Taulukon riveiltä näet myös sen, millä korolla tällaisen lainan voi saada, ja mitä muita kuluja lainaan liittyy.

Helpoin tapa selvittää, mikä näistä rahoituslaitoksista tarjoaisi parhaan koron, on pyytää niiltä kaikilta lainatarjous lainankilpailuttajan avulla.

Esimerkiksi vertaislainapalvelu Fellow Finance voisi myöntää 500 euron lainan ilman vakuuksia. Välityspalkkio lasketaan lainasumman mukaan, ja pienin mahdollinen korko on 5 %.

Instabankiltakin voisi saada lainaa 500 euroa ilman vakuuksia tai takaajia. Pankki päättää koron lainahakemuksen tietojen perusteella, ja se on pienimmillään 7,99 %.

Taskulainan laina on joustoluotto, eli sinulle myönnetään 600 euron luottolimiitti. Voit valita nostosummat 300 ja 600 euron väliltä.

Taskulainan ja Blue Financen lainojen korko on 20 %.

Myös jälkimmäisen luottolaitoksen lainatuote on pieni joustoluotto. Jos haluat lainaa 500 euroa heti tilille, voit valita lisämaksullisen pikanostopalvelun.

Huomaathan, että kaikista uusista lainoista peritään korkeintaan 10 % korkoa 30.9.2021 asti. Tämän jälkeen korkoa peritään tehdyn luottosopimuksen mukaisesti.

Minkälainen kuukausierä 500 euron lainassa on?

Teoriassa voit saada 500 euron lainaan hyvin pienen kuukausierän, sillä voit hakea lainaa vaikka 15 vuoden takaisinmaksuajalla. Uskoisimme kuitenkin, että voit saada korkeintaan 5 vuoden laina-ajan.

Laskimme neljä esimerkkiä lainan kuukausieristä eri laina-ajoilla sillä olettamuksella, että lainan todellinen vuosikorko on 20 %:

LainasummaLaina-aikaKuukausieräKokonaiskustannus
500 €12 kuukautta
(1 vuotta)
46 €556 €
500 €24 kuukautta
(2 vuotta)
25 €611 €
500 €48 kuukautta
(4 vuotta)
15 €730 €
500 €60 kuukautta
(5 vuotta)
13 €795 €

Voi olla, että pankki lainaa 500 euroa vain vuoden laina-ajalla. Siinä tapauksessa lainan kuukausierä on esimerkkilaskelmiemme mukaan 46 €.

2 vuoden laina-aika tarkoittaisi 25 euron kuukausierää, ja 5 vuotta kutistaisi kuukausierän vain 13 euroon.

Huomioi myös laina-ajan vaikutus kokonaiskustannuksiin

Hyväksytty lainahakemusJos voit hakea lainaa mahdollisimman lyhyellä takaisinmaksuajalla, kannattaa tehdä niin, sillä jokainen lainanmaksukuukausi lisää lainan korko- ynnä muiden kulujen määrää.

Lainan maksamisen kanssa kannattaa kiirehtiä, vaikka sinulla olisi lainaa 500 euroa tai vieläkin vähemmän.

12 kuukauden aikana 500 euron laina ehtii kerryttää korko- ja muita kuluja 56 € verran, jolloin lainan kokonaiskustannus on 556 euroa. Reilu viisikymmentä euroa ei ole valtavan suuri summa, mutta kuitenkin yli kymmenesosa alkuperäisestä lainasummasta.

Jos lainaa 500 euroa viideksi vuodeksi, on lainanantajalle takaisinmaksettava summa yhteensä 795 euroa.

Viiden vuoden aikana korot ja tilinhoitomaksut ehtivät siis kerryttää 295 euron suuruisen potin, ja se on reilusti yli puolet siitä, mitä alun perin lainasit.

Mitä vaatimuksia 500 euron lainan saamiselle on?

Useimmat pankit ja rahoituslaitokset edellyttävät lainanhakijalta ainakin alla olevien vaatimusten täyttymistä:

  • Ikä vähintään 18 vuotta
  • Vakituinen osoite Suomessa ja suomalainen pankkitili
  • Ei maksuhäiriömerkintöjä

Lisäksi rahoituslaitokset saattavat pyytää tulotodistuksen lainahakemuksen liitteeksi sekä selonteon kaikista avoimista luotoista kuukausierineen. Näiden dokumenttien perusteella luotonantaja arvioi takaisinmaksukykyäsi.

Edes 500 euron lainan saaminen ei ole mikään läpihuutojuttu, sillä rahoituslaitos haluaa olla varma siitä, että saa rahansa takaisin.

Arvioisimme, että jos saat tuloja tai tukia suurin piirtein 800-1000 euroa kuussa, voisit saada lainaa 500 euron edestä (paitsi Instabankilta, joka edellyttää yli 1666 euron kuukausituloja).

Millainen korko on realistinen ja miten edistää sen saamista?

Realistinen korko 500 euron lainalle on 10 ja 20 prosentin välissä. Oikein hyväksi arvioitu maksukyky mahdollistaisi jo 5-9 prosentin koron.kuukausierä

Maksukykysi arvioinnissa eli luottokelpoisuusarvioinnissa otetaan huomioon ainakin seuraavat asiat:

  • Työsuhde ja palkkataso
  • Ikä ja koulutus
  • Huollettavien määrä

Halvin laina on yleensä kivijalkapankista haettava vakuudellinen laina, mutta pankit eivät myönnä näin pieniä vakuudellisia luottoja.

Jos ottaisit yhteyttä pankkiisi, tarjoaisi se todennäköisesti luottokorttia, vaikka vakuudeton laina voi olla sitä merkittävästi halvempi.

Millaiseen käyttötarkoitukseen 500€ laina soveltuu?

500 euron laina soveltuu esimerkiksi auton lunastamiseen korjaamolta tai uuden kodinkoneen ostamiseen hajonneen tilalle.

Sähkölämmitteisen omakotitalon sähkölasku saattaa talvella olla 500 euroa kuussa. Jos rahat eivät riitä eikä maksuaikaa saa, hae lainaa laskun maksamiseen.

Mikäli vuokranantaja karhuaa maksamattomia vuokria, saatat tarvita 500 euron lainaa vuokrarästeihin.

Maksamattomat vuokrat ovat vuokrasopimuksen irtisanomisperuste, joten jollet halua muuttaa, on vuokranantajan kanssa päästävä yhteisymmärrykseen.

Muutto on joskus tervetullut vaihtoehto, mutta 1-2 kuukauden vuokraa vastaavan takuuvuokran maksaminen voi olla ongelma.

Jos tietää saavansa muutamien päivien sisään vanhan asunnon takuuvuokran takaisin, voi vuokravakuus osamaksulla olla edullinen ratkaisu – voihan lainan maksaa pois yhdessä erässä edellisen takuuvuokran tultua tilille.

Vertaa pankit muille lainasummille

Jos haluat vertailla pankkivaihtoehtoja myös muille lainasummille, katso muut artikkelimme linkeistä:

Etusivu » Lainavertailu » Lainaa 500 €
Vieritä ylös