Kertaluotto on selkeä tapa lainata rahaa

Kertalaina on kertaluonteisen hankinnan maksamiseen mainiosti soveltuva laina. Katso alla oleva lainavertailu ja valitse sopivin lainapalvelu josta nostaa kertoluotto (tilille samana päivänä).

Muuta hakukriteerejä

Lainamäärä: 1000

100 €60 000 €

Laina-aika: 1 v

3kk18v
Suosittelemme!
Omalaina
100 - 60000 €Lainamäärä
85,24 €Arvioitu kuukausierä alk.
4,19 - 20 %Korko
Lisätiedot ja lainaesimerkki

Vahvuudet

 • Kumppanina lähes 30 yhteistyöpankkia ja rahoituslaitosta
 • Nopea hakemus ja suurikin laina nopeasti tilille
 • Ehdottomasti yksi Suomen parhaista lainapalveluista

Vaatimukset

 • Ikäraja 18 vuotta
 • Ei juurikaan vaatimuksia, hakemukset hyväksytään kaikilta, myös maksuhäiriöisiltä

Kuluttajansuojalain mukainen todellinen vuosikorko on 6,26% laskettuna tyypilliselle lainasummalle 10000€, kun takaisinmaksuaika on 5 vuotta, tilinhoitomaksu 5€, avausmaksu 0€ ja esimerkkikorko 5,0%.

Zmarta
1000 - 60000 €Lainamäärä
85,34 €Arvioitu kuukausierä alk.
4,41 - 20 %Korko
Lisätiedot ja lainaesimerkki

Vahvuudet

 • Helppo lainan kilpailutus yli 25 pankin kesken
 • Miellyttävän helppo ja nopea hakemus
 • Lainapäätös ja laadukkaat tarjoukset saman tien

Vaatimukset

 • Ikäraja 20 vuotta
 • Ei voimassaolevaa maksuhäiriömerkintää
 • Sähköpostiosoite ja verkkopankkitunnukset
 • Osoite Suomessa

Luoton ollessa 10 000, 6v. laina-ajalla, on kuukausierä 183€. Tällöin luoton kokonaiskulut on 13 158€, nimelliskorko 9,5% ja todellinen vuosikorko 9,92% (sis. 0€ laskutuslisän ja avausmaksun 0€). Luotonmyöntäjien lainasummat vaihtelee 1 000-60 000€, nimelliskorko 4,41–20% (todellinen vuosikorko 4,5-38%) ja laina-aika 1–15v. välillä. Luotonmyöntäjät käsittelevät kaikki hakemukset automaattisesti varmistaakseen nopeat ja vastuulliset luottopäätökset.

Rahoitu.fi
500 - 60000 €Lainamäärä
85,20 €Arvioitu kuukausierä alk.
4,1 - 20 %Korko
Lisätiedot ja lainaesimerkki

Vahvuudet

 • Kilpailutus yli 20 pankin kautta
 • Hyvä vaihtoehto lainojen yhdistelyyn
 • Helppo hakuprosessi ja nopea lainapäätös

Vaatimukset

 • Ikäraja 20 vuotta
 • Ei maksuhäiriöitä
 • Säännöllisiä tuloja tai tukia

Luoton määrä 60.000 €. Nimelliskorko 4.5 %. Luoton todellinen vuosikorko 4.66 %. Avausmaksu 49 €. Takaisinmaksuaika 15 v. Luoton ja luottokustannusten yhteismäärä 83.587 €.

Taskulaina
300 - 600 €Lainamäärä
87,92 €Arvioitu kuukausierä alk.
10 - 20 %Korko
Lisätiedot ja lainaesimerkki

Vahvuudet

 • Välitön lainapäätös
 • Pieni pikalaina 4-6 kuukauden maksuajalla
 • Mahdollisuus saada laina heti tilille

Vaatimukset

 • 20 vuoden ikä
 • Säännölliset tulot
 • Verkkopankkitunnukset

Esimerkki tyypillisestä lainasta: nostettu luotto 600 €, laina-aika 6kk, takaisinmaksueriä 6 kpl, luottokorko ja -kustannukset 41,05 €, takaisinmaksettava summa 641,05 €, vuosikorko 20 %, avausmaksu 5 €, todellinen vuosikorko 25,70 %. HUOM: 30.9.2021 asti kaikkien luottojen korko 10%. Varoitus: alkaen 1.10.2021 sen jälkeen nostettujen lainojen korko voi nousta.

Fixura
1000 - 20000 €Lainamäärä
84,65 €Arvioitu kuukausierä alk.
2,9 - 9,9 %Korko
Lisätiedot ja lainaesimerkki

Vahvuudet

 • Laskevan koron laina! Maksa ajoissa laskusi niin korkosi laskee
 • Uudenlainen vertaislainapalvelu
 • Nopea, selkeä ja ilmainen hakuprosessi

Vaatimukset

 • Tuloja tai tukia vähintään 1000 € kuukaudessa
 • Ei maksuhäiriömerkintöjä
 • Ikäraja 21 vuotta

Todellinen vuosikorko 5000 € lainalle on 13,25 % kun laina-aika on 72kk. Todellisessa vuosikorossa on huomioitu laskeva nimelliskorko 9,90 %:sta 2,90 %:iin ja lainanhoitomaksut olettaen, että lyhennykset maksetaan maksusuunnitelman mukaisesti. Lainanhoitomaksu 12,50 €/kk pääomitetaan ensimmäisena vuotena ja lisätään kuukausierään toisesta vuodesta alkaen. Lainan kokonaiskulut yhteensä 7182,86 €.

Kertalaina

Kertalaina kannattaa hakea netistä

Kertalaina tarkoittaa kertaluonteista kulutusluottoa, jossa haettu lainasumma nostetaan kerralla suoraan tilille ja maksetaan kuukausittain tasaerissä pois selkeällä takaisinmaksuajalla.

Kertalaina ei siis ole jatkuva luotto, kuten luottokortti tai joustoluotot. Joustavissa lainaratkaisuissa takaisinmaksusuunnitelma ei ole tarkasti ennakkoon tiedossa, vaan lainasaldoa voi lyhentää joustavasti. Tällaiselle lainalle on myös tyypillistä se, että luottorajan puitteissa voi tehdä uusia lainanostoja oman tarpeen mukaan.

Info

Kertaluotto on hyvin yleinen rahoitusmuoto esimerkiksi lomamatkan, auton tai suuremman kodin ostoksen hankintaan. Tällaisten hankintojen tai lomamatkan hinta on selkeästi ennakkoon tiedossa, joten kertalainaa voidaan hakea etukäteen juuri oikea summa.

Jos olet esimerkiksi saamassa veronpalautuksia, palautusta vastaavan summan lainaaminen on periaatteessa tapa saada veronpalautus etukäteen.

Kertaluotto kannattaa hakea netin kautta. Lainan kilpailutus auttaa saamaan kertalainaa hyvillä ehdoilla ja korko voittaa usein kauppojen tai liikkeiden tarjoamat osamaksuvaihtoehdot mennen tullen.

Myös pankit tarjoavat kertaluottoja, mutta usein niiden kautta lainan hakeminen on hidasta ja vaivalloista, eivätkä korotkaan ole sieltä parhaimmasta päästä.

Kertaluotto kannattaa hakea netistä, koska:

 • Kyseessä on nopein tapa saada lainapäätös ja laina heti tilille
 • Netissä voi vaivattomasti kilpailuttaa kertalainaa tarjoavat pankit
 • Saat lainaa verkkopankkitunnuksilla, ei soittoja pankkiin
 • Enemmän vaihtoehtoja pankeissa ja lainoissa
 • Netistä haettu kertalaina on todennäköisesti kaikkein edullisin

Sivun yläosan listaan olemme koonneet parhaita lainapalveluita kertalainan hakemiseen netistä. Näistä esimerkiksi Omalaina ja Zmarta kilpailuttavat kertaluotot jopa yli 30 pankin kesken.

Kilpailutuksessa on mukana sekä pelkästään netissä toimiva rahoituslaitoksia, mutta myös perinteisempia pankkeja, kuten POP pankki ja Aktia. Tekemällä yhden (ilmaisen) hakemuksen esimerkiksi mainitun Omalainan kautta, saat useita tarjouksia, joissa sinulle tarjotaan kertalainaa.

Näihin tarjouksiin ei tarvitse tarttua, jos ne eivät miellytä. Se on täysin ok, hakeminen ei sido mihinkään.

Lainatarjousten joukosta voit valita itsellesi sopivimman kertaluoton ja vahvistaa lainanhaun sitä tarjonneen pankin palvelussa. Prosessi on helppo ja tehokas. Aina kun olet tekemässä hankintaa, jonka hinta on ennakkoon tiedossa, kertalaina on todennäköisesti viisain ratkaisu. Kun haet sen vielä netin kautta kilpailuttamalla, saat itsellesi erinomaisen kertaluoton

Kertalainan ja tililuoton keskeisimmät erot

Kuten sanottu, mikäli tarvitsemasi lainasumma on tarkasti selvillä ja haluat lainan kohtuullisella korkotasolla, kertalaina on aina selkein vaihtoehto. Kertalainan vastakohta on tililuotto (sama asia kuin joustoluotto), josta voit tehdä nostoja tietyn limiitin mukaisesti oman mielesi mukaan.

Näissä lainoissa kyseessä on ikään kuin luottokortti netissä.

Korkovartija.fi suosittelee kertaluottoa todella lämpimästi, koska:

 • Kertaluotto on yleensä luottotilejä edullisempi vaihtoehto
 • Kertaluotto on yksinkertainen ja helppo laina otettavaksi
 • Kertalainassa on selkeä maksuaikataulu jonka loppu on ennakkoon tiedossa
 • Ennalta päätetty lainasumma on yhtä kuin hyvin budjetoitu ja suunniteltu lainanotto

Kertaluottoja tai joustoluottoja ei kuitenkaan kannata liikaa vertailla keskenään, sillä kummatkin soveltuvat hyvin omiin tarkoituksiinsa. Arjen muuttuviin rahantarpeisiin sopii erittäin hyvin myös joustavampi lainavaihtoehto tai jopa paljon parjattu nopea pikavippi, joka sekin on nykyisillä korkotasoilla varsin kohtuullinen kertatyyppinen lainaratkaisu.

Kertaluotto on erinomainen vaihtoehto pääasiassa siksi, että sen maksuohjelman selkeys tekee takaisinmaksusta helppoa ja jatkuva lisävelkaantuminen ei tule ongelmaksi (kuten limiittivaihtoehdoissa voi tulla).

Usein kysytyt kysymykset

Mitä kertalaina tarkoittaa?

Kertalaina tarkoittaa netistä haettavaa kertaluonteista kulutusluottoa. Lainasumma on etukäteen tiedossa, samoin maksuaikataulu. Kertalaina tai kertaluotto termi syntyi tarpeesta saada selkeä ja yksinkertainen laina, joka ei ole luottotili tai muu vastaava joustolimiitti.

Mistä kertaluotto kannattaa ottaa?

Mikä tahansa tämän sivun yläosassa olevista lainapalveluista soveltuu erinomaisesti kertaluoton kilpailuttamiseen ja ottamiseen. Esitellyt lainapalvelut ovat ansioituneita ja luotettavia toimijoita, jotka myöntävät tai välittävät kertalainaa netissä.

Myönnetäänkö minulle kertalaina?

Yleisimmät vaatimukset kertalainan saamiselle ovat vähintään 20 vuoden ikä, puhtaat luottotiedot ja suomalainen henkilötunnus. Jos et ole varma siitä, saatko lainaa, kannattaa kilpailuttaa useita luotonantajia yhdellä hakemuksella.

Mitä eroa on termeillä kertalaina ja kulutusluotto?

Ei käytännössä mitään. Kulutusluotto on pankkien käyttämä termi lainasta, joka otetaan kulutukseen, kuten remonttiin tai vaikkapa moottoripyörään. Kertalaina tarkoittaa samaa. Termien idea on erottaa ne tililuotosta tai luottokorteista, joilta voidaan tehdä jatkuvia nostoja ilman selkeää maksuaikataulua. Korkovartija.fi käyttää yksinkertaisesta kiinteästä lainasta selkeällä maksuohjelmalla nimeä kertalaina tai toisinaan kertaluotto, koska se kuvaa mielestämme parhaiten kyseisen lainatuotteen luonnetta.

Kuinka korkea korko kertaluotolla yleensä on?

Kiitos uuden lainoja koskevan lain, nykyään kaikissa netissä haettavissa lainoissa on kohtuulliset korot ja kulut. Lainan nimelliskorko saa olla enintään 10% (Covid-19 kriisin ajan) ja kulut 0,1% lainasummasta tai maksimissaan 150€ vuodessa. Todelliset vuosikorot sivustollamme esitetyissä lainoissa ovat noin 4 - 29% välimaastossa. Tarkat korot ja kulut selviävät lainatarjouksista, joita saat hakemalla kertalainaa. Korkoon vaikuttavat monet tekijät, kuten lainan määrä, takaisinmaksuaika ja hakijan luottokelpoisuus.

Lue seuraavaksi nämä

Kokemuksia Sortterista
Kokemuksia Sortterista
Sortter kokemuksia on yhdellä jos toisellakin, sillä tästä lainankilpailuttajasta on tullut lyhyessä ajassa erittä...
Lue lisää
Miten edullinen laina löytyy
Miten edullinen laina löytyy
Edullista lainaa pankista saa kilpailuttamalla Jokaisen lainanhakijan tavoitteen pitäisi olla mahdollisimman edullinen laina. Kuten ...
Lue lisää
Kokemuksia MyLenderistä
Kokemuksia MyLenderistä
My Lender Oy on nimestään huolimatta suomalainen rahoitusyhtiö. MyLender kokemuksia jo hankkineet kertovat, että ...
Lue lisää
Etusivu » Kertaluotto
Vieritä ylös