Tandolaina.fi arvostelu - Uusi luotonantaja lainamarkkinoilla

Tandolaina
1000 - 6000 €Lainamäärä
48 - 60 kkLaina-aika
20 - 20 %Korko
Lisätietoja

Vahvuudet

 • Lainaa maksuhäiriöiselle takaajan kanssa
 • Lainamahdollisuus kaikille
 • Hakemus käsitellään nopeasti

Vaatimukset

 • Takaaja, jolla omistusasunto

Tandolla on poikkeuksellinen lainatuote, jota voi pakon edessä harkita luottotiedottomana

Lainasumma 6 000 € 48 kk laina-ajalla. Todellinen vuosikorko on 23.84%, ja nimelliskorko on 20.0%. Virallinen kuukausierä on 195,08 €, johon sisältyy kuukausikulut 12,50 €. Lopullinen hinta luotolle on siis 3 363,84 €.

Tandolaina pölähti Suomen lainamarkkinoille syksyllä 2019. Kyseessä on palvelu, joka toimii (Suomessa) täysin uniikilla systeemillä:

Luottotietonsa menettänyt asiakas voi hakea Tandolainalta 1000 – 6000€ luoton, mutta hänellä täytyy olla maksukykyinen, omistusasunnon omistava takaaja.

Ennen kuin haet luottoa Tandolta, suosittelemme lämpimästi että teet ilmaisen lainahakemuksen Suomen parhaan lainankilpailuttajan (Omalaina.fi:n) kautta.

Omalaina.fi ottaa hakemuksia luottotiedottomilta ja pyytää tarjouksen puolestasi kymmeniltä pankeilta (myös Tandolta).

Et siis häviä mitään kokeilemalla ensin, että saisitko lainatarjouksen myös jostain muualta:

Tandolaina tarjoaa ratkaisun luottonsa menettäneille

Tandolainan iskulause kuuluu: ”Jos ystäväsi luottavat sinuun, niin mekin luotamme”.

Palvelu ei ole toiminut markkinoilla kauaa, eikä vielä tiedetä, miten kyseinen toimintamalli tulee vaikuttamaan lainamarkkinoihin. Selvää on kuitenkin se, että nyt on tarjolla myös lainaa ilman luottotietoja.

Suomessa yli 300 000 ihmisellä on maksuhäiriömerkintä. Useat heistä etsivät silti lisää lainaa netistä.

Suomen laki kieltää lainaamisen luottotiedottomalle, eivätkä luotonantajat sitä halua uuden korkokattolain puitteissa tehdäkään – riskit luottotappioista ovat liian suuret.

Tandolaina (tai oikeastaan sen omistava Aurora Financial Finland Oy) keksi ratkaisun: lainataan luottotiedottomalle, jolla on luotettava ja omistusasunnon omistava takaaja.

Meidän mielestä Tandolaina on viimeinen pysäkki lainahaussa.

Ei siksi, että firma olisi huono (päin vastoin, yritys toimii innovatiivisesti), vaan siksi että tässä sotketaan ulkopuolisia ja läheisiä ihmisiä omiin rahaongelmiin.

Info

Kannattaa ensin kokeilla jotain muuta lainapalvelua, ennen Tandon suuntaan siirtymistä. Omalaina.fi:n lisäksi suosittelemme lainan kilpailutukseen esimerkiksi Zmarta.fi:tä.

Tandolaina ei halua katsoa menneisyyteen, vaan perustaa lainapäätöksensä luottamukseen. Tämä on aika kauniisti sanottu, mutta tarkoittaa käytännössä sitä, että he luottavat takaajaasi.

Toki jos joku ryhtyy takaajaksesi, hänen täytyy luottaa sinun maksukykyysi. Tämä lisää omaa uskottavuuttasi myös Tandolainan silmissä.

Tandolaina toimii näin:

 • Luot tilin heidän sivustolleen, ja teet lainahakemuksen (kestää 5 minuuttia)
 • Tandolaina lähettää sinulle linkin, josta takaajasi voi rekisteröityä
 • Palvelu pyytää muutamia tietoja sekä sinusta, että takaajastasi
 • Saatuaan tarvittavat tiedot, Tandolaina siirtää rahat takaajasi tilille 24h sisällä hakemuksesta

Kaiketi juuri tuo viimeinen kohta ”siirtää rahat takaajasi” tilille on se, mikä ratkaisee sen, että palvelu toimii lain mukaan.

Lainasta vastuullinen on nimenomaan takaaja, jonka omat luottotiedot ovat tietysti kunnossa.

Vaatimukset takaajalle:

 • Vähintään 21 vuoden ikä
 • Puhtaat luottotiedot
 • Säännölliset tulot (selviää kuukausieristä, jos hakija ei itse selviä)
 • Omistusasunto
 • Takaaja luottaa luotonhakijaan

Kokeilimme Tandolainan sivuilla testityökalua, joka kertoi, sovimmeko takaajaksi. Keskeisin ehto vaikutti olevan omistusasunto, eli lainalle halutaan reaalivakuus.

Alla muutama kuvankaappaus Tandolaina.fi:n sivustolta. Toisesta selviää, ketkä kaikki sopivat takaajaksi ja toisessa annetaan vinkkejä takaajan etsimiseen.

Tandolainan korko

Tandolaina noudattaa uuden kulutusluottojen korkokattoja koskevan lain säädöksiä. Nimelliskorko on korkein, minkä uusi laki sallii, eli 20 %.

Nimelliskoron lisäksi Tandolaina veloittaa erilaisia palkkioita, joiden kanssa todelliseksi vuosikoroksi muodostuu korkeintaan 26,3 %.

Jos sinulla on hyvä taloustilanne, kilpailuta korko tavallisten luotonantajien kesken hyvät arvostelut saaneessa Omalaina.fi palvelussa.

Yritys palvelun takana

Tandolaina.fi:n omistaa Aurora Finance Finland Oy. Yhtiö on suhteellisen uusi toimija, mutta sen hallituksessa on henkilöitä, joilla on eräiden lähteiden mukaan paljonkin kokemusta Tandolainan kaltaisesta toiminnasta Britannian markkinoilta.

Yhtiö sai kovaa kritiikkiä jokin aika sitten, kun se tuli markkinoille Aurora Laina tuotteensa kanssa. Yhtiötä syytettiin liian aggressiivisesta markkinoinnista luottotiedottomille. Aurora Finance Finland kuoppasi nopeasti Aurora Lainan, ja julkaisi uuden palvelun: Tandolaina.fi:n.

On ymmärrettävää, että jotkut pelkäävät tällaisen palvelun levittävän maksuvaikeuksia myös lainanhakijan lähipiiriin. Käsityksemme mukaan tällainen malli kuitenkin on käytössä useassa muussakin Euroopan maassa ja toimii siellä suhteellisen hyvin.

Emme ota kantaa siihen, onko toiminta eettistä. Mielestämme maksuhäiriömerkkinän omaavien henkilöiden tulisi keksiä tilanteeseensa muita ratkaisuja, kuin lisälainan ottaminen. Emme voi kuitenkaan asettua toisten asemaan ja alkaa neuvomaan, miten asiat tulisi hoitaa.

Jos takaaja luottaa luotonhakijaan, ja pelisäännöt ovat selvät, voi Tandolainan kaltainen malli olla jollekin ihan hyvä vaihtoehto.

Tandolaina.fi: Asiakaspalvelu ja yhteystiedot

Tandolainan omistaa Aurora Financial Finland Oy.

Tarkemmat tiedot:

Y-tunnus: 2960482-8

Osoite: Pihatörmä 1A, 02240 Espoo

Sähköposti: hei@tandolaina.fi

Puhelin: 0942550766

Kokemuksia Tandolainasta

Tandolainasta ei löydy paljoa kokemuksia, koska se on niin uusi toimija.

Korkovartija.fi:n kirjoittajat eivät keksi kokemuksia päästämme, joten joudumme päivittämään sivua myöhemmin, kun kokemuksia ja muita arvosteluja alkaa kertymään.

Sen verran kuitenkin on jo tiedossa, että Tandoa ei kiinnosta takaajasi tulot, mikäli omistusasunto puuttuu. Ilmeisesti hakemuksia on hylätty, vaikka takaajina on ollut yli 2000€/kk tienaavia henkilöitä.

Huom. mikäli et tiedä, onko sinulla maksuhäiriömerkintää, tarkista luottotiedot ilmaiseksi ohjeidemme avulla.

Arvosana

Korkovartijan arvosana Tandolainalle on heikko: 2,5 / 5,0.

Arvosanan määrittäminen Tandolainalle ei ollu helppo tehtävä. Lähdemme liikkeelle maltillisella arvosanalla ja muutamme sitä, kun palvelu on saanut enemmän palautetta.

Vähensimme pisteitä siitä, että:

 • Yritys on uusi ja sen ensimmäinen tuote (Aurora Laina) vedettiin markkinoilta nopeasti pieleen menneen markkinoinnin takia
 • Lainasummat ovat vain 1000 – 6000 € välillä (ei pieniä, eikä suuria lainoja)
 • Asiakaspalvelun yhteystiedot eivät ole selvästi esillä. Ne löytääksemme, meidän piti navigoida ”usein kysytyt kysymykset” sivun kautta
 • Emme vielä tiedä, miten takaajalainat tulevat Suomessa toimimaan ja ovatko ne oikeasti hyvä vaihtoehto maksuhäiriöiselle
Etusivu » Lainavertailu » Lainapalvelut » Tandolaina
Vieritä ylös