Mistä lainaa työttömälle kesäkuussa 2020?

Mitkä rahoituslaitokset myöntävät lainaa työttömälle? Koronavirus on lisännyt työttömyyttä ja siten myös lainahakemusten määrä on kasvanut.

Tutkimme suuren määrän kauttamme haettuja lainoja ja tilastojemme mukaan parhaiten lainaa Koronakriisin aikana työttömille on löytänyt Blue Finance. Jos haluat useita tarjouksia, kokeile Omalainaa alempana (täyttämällä yhden hakemuksen saat useita tarjouksia).

blue-finance
5/5

Lainasummat: 100 – 5000 €

Korko: 20,00 %

Takaisinmaksuaika: 60pv – 44 kk

 • Lähes kaikille lainaa
 • Lainaa ilman liitteitä
ferratum
4.7/5

Lainasummat: 50 –  20 000 €

Korko: 20,00 %

Takaisinmaksuaika: 3-54 kk

 • Hyvä vaihtoehto työttömälle
 • Hyväksyy työttömiä asiakkaiksi
5/5

Lainasummat: 100 – 60.000 €

Korko: 4,19 – 20,00 %

Takaisinmaksuaika: 1 – 15 vuotta

 • Useita tarjouksia (kilpailuttaja)
 • Kaikki hakemukset ok!

Laina työttömälle ilman vakuuksia - Mistä on kyse?

laina-työttömälle-ilman-tuloselvitystä

Kuten ehkä tiedät, Suomessa kuluttajat hakevat tänä päivänä lainaa enemmän kuin koskaan ennen.

Mistä tämä johtuu?

Tähän on useita syitä, kuten esimerkiksi historiallisen matala korkotaso ja se, että lainaa saa internetistä nykyään niin helposti. Lisäksi erilaisten kauppojen osamaksut ovat yleistyneet rajusti

Lainahakijoiden joukko on kirjava: lainaa hakevat niin työttömät, opiskelijat, eläkeläiset, kuin varakkaat ja köyhätkin. 

Lainaa haetaan elämiseen, laskujen maksuun, sekä matkailuun ja luksusautoihin.

Useat työttömät pohtivat, mistä löytyisi laina ilman tulotositteita, ja mistä se kannattaisi hakea. 

Tämä opas antaa vinkkejä sinulle, joka pohdit, mistä saisi lainaa työttömälle. Tämän sivujen yläosassa esitellyt lainapalvelut eivät kysele palkkakuitteja, vaan voit hakea ja saada lainaa ilman tositteita.

Yleisimmät vaatimukset siihen, että saat lainaa ilman tuloja ovat:

 • Ikä yli 18 vuotta
 • Luottotiedot kunnossa
 • Suomen kansalaisuus (tai asunut vaikutuisesti Suomessa tietyn aikaa)
 • Verkkopankkitunnukset

Hae lainaa ilman palkkatodistusta kilpailuttajan avulla

Ensinnäkin todettakoon, että työsuhde, palkka tai muu vastaava ei ole edellytys lainansaantiin kenellekään suomalaiselle. Se voi olla edellytys esimerkiksi asuntolainaan, mutta ei kulutusluotolle.

Eri lainapalveluilla on erilaisia lainanannon kriteereitä, jotka tarkistetaan ennen luottopäätöstä.

Jotkut lainafirmat haluavat nähdä palkkatodistuksen ennen lainan myöntämistä. Yleensä palkkakuitti pyydetään, jos lainasumma on iso ja hakija erityisen nuori.

On kuitenkin mahdoton ennustaa, kuka kysyy ja kuka ei.

Siksi suosittelemme, että haet lainaa ilman palkkatuloja aina kilpailuttajan kautta.

Kilpailuttaja, kuten Omalaina.fi (joka on Suomen suosituin lainapalvelu) pyytää puolestasi tarjouksen kymmeniltä rahoituslaitoksilta sekä pankeilta ja välittää sinulle parhaat tarjoukset.

Hakeminen on ilmaista eikä sinun tarvitse hyväksyä tarjouksista yhtäkään. Tee nopea lainahakemus alta ja katso, mikä on paras tarjous minkä saat. 

Voit tehdä hakemuksen nyt ja päättää myöhemmin, otatko lainaa vai et. Haku on aina ilmaista etkä sitoudu mihinkään.

Edullinen laina työttömälle ei ole harvinaisuus

Kohtuuhintainen lainaaminen ei ole työssäkäyvien yksinoikeus. Myös työtön voi saada lainaa ilman säännöllisiä tuloja kohtuullisella korolla.

Yleensähän on niin, että lainantarve korostuu nimenomaan hetkellisen tai pidemmän työttömyyden aikana, jolloin talous on muutenkin tiukalla. Kyllä lainapalveluiden asiantuntijat ymmärtävät, että liian korkeat korot aiheuttavat työttömälle lainanhakijalle vain lisäongelmia.

Uuden 1.9.2019 voimaan tulleen lain (pienlainojen korkokatosta) ansiosta voit olla varma, ettei lainasi ylitä lain sallimia rajoja silloinkaan, kun sinulle ei ole työsuhdetta.
Lainassasi on siis korkeimmillaankin vain 20% nimelliskorko ja kulut voivat olla maksimissaan 150€ (tai 0,1% lainasummasta) vuodessa. Pienessä lainassa puhutaan siis reeeeilusti alle 150€ kulusta.

Kannattaa myös huomata, etät jos olet muutamille rahoituslaitoksille uusi asiakas, jopa täysin kuluton luotto voi olla sinulle mahdollinen.

Lisäksi voi olla harkinnan arvoista hakea lainaa yhteishakijan kanssa, niin lainan saannin todennäköisyys kasvaa.

Lainaa työttömälle ilman vakuuksia, millainen korko ja maksuaika on realistinen?

Laina-ilman-tuloselvitystä

Ne lainanantajat, jotka eivät edellytä hyväksyttyyn lainahakemukseen työsuhdetta, eivät myöskään vaadi vakuuksia. Lähes kaikki netin lainapalvelut myöntävät nimen omaan vakuudetonta lainaa.

Kokemuksiemme mukaan voit saada lainallesi jopa 10 vuoden maksuajan ja noin 10-15 % nimelliskoron. Tämä on kuitenkin paras skenaario. Yleensä laina ilman työtuloja haettuna on koroltaan vähintään keskisuuri, eli noin 15 prosenttia. Laina-aika voi pienemmissä summissa jäädä jopa alle vuoteen.

Tietämättä tilannettasi tarkemmin, on mahdoton ennustaa korkoa ja maksuaikaa kovin tarkasti. Laittamalla lainahakemuksen tämäkin selviää nopeasti.

Pikavippi työttömälle, eroaako se normaalista lainasta?

Pikavippi työttömälle on todella helppo saada (kunhan luottotietosi ovat kunnossa).

Lainapalvelut eivät halua ottaa liian isoja riskejä työttömälle lainatessa, jonka myötä lainasummat pyritään pitämään pienempinä, yleensä alle 1000€ suuruisina.

Pieni pikavippi työttömälle on nimen omaan tällainen pienempi luotto, joka maksetaan nopeasti tilille ilman sen kummempia kyselyjä tuloista tai hakijan varallisuudesta.

Lainaa työttömälle FAQ:

Laina-työttömälle-FAQ

Tässä muutamia selventäviä vastauksia yleisimpiin kysymyksiin, joita työttömät lainanhakijat kysyvät:

Tarjoaako mikään pankki lainaa ilman palkkatuloja?

Kyllä tarjoaa. Suurempi ongelma pankille on maksuhäiriömerkintä, jonka kanssa lainansaanti on puolimahdotonta. Työttömyys ei ole ongelma. 

Monet saattavat olla hetkellisesti työttömiä erinäisistä syistä eikä tämä ole syy lainapäätöksen hylkäämiseen.

Kokeile, kuinka hyviä tarjouksia saat, näistä lainapalveluista.

Onnistuuko laina ilman työtuloja, jos saan kuitenkin opintotukea tai eläkettä?

Juurikin näin, myös opiskelija ja eläkeläinen on periaatteessa “työtön”. 

Heille maksetaan kuitenkin eläkettä ja opintotukea, eli tuloja kyllä piisaa vaikka ei työsuhdetta olekaan.

Eli siis vastaus kysymykseen: Kyllä, laina ilman työtuloja onnistuu kyllä ja vieläpä suhteellisen helposti.

Saanko lainaa ilman työpaikkaa, jos olen kuitenkin ansiosidonnaisella?

Sama vastaus kuin edelliseen: Kyllä. Saat lainaa ansiosidonnaisella varmasti, koska sinullahan voi olla ansiosidonnaisen turvin hyvätkin tulot. 

Jopa paremmat kuin joillain, joka käy töissä. Ansiosidonnainen on arviolta 70% aikaisemmin tienatusta palkasta, joten tavallisen suomalaisen palkansaajan keskimääräinen ansiosidonnainen päiväraha lienee 1300 – 2000 € välillä. 

Tällä luulisi lainan irtoavan.

Kannattaa kuitenkin laskeskella, milloin ansiosidonnainen loppuu ja työttömyyspäiväraha alkaa, ja mitoittaa lainasumma ja kuukausierä sen mukaan, ettei oma talous mene liian tiukille.

Vetääkö laina ilman säännöllisiä tuloja talouteni liian tiukalle?

Sinun täytyy tehdä laskelmat siitä, miten selviydyt lainastasi työttömyyden aikana. Laina ilman säännöllisiä tuloja on aina pienoinen riski, koska et voi olla varma, milloin saat seuraavan kerran töitä. Jos työttömyysjakso venyy, kiristyykö taloutesi liikaa?

Vain sinä tiedät oman taloutesi numerot.

Muista lainatessasi aina huomioida maksukykysi riittävän tarkasti. Mikäli työttömyytesi voi jatkua pidempäänkin, suosittelemme kiinnittämään erityisen paljon huomiota kuukausittaiseen budjettiin. Tarkista, että kuukausittainen lainanlyhennys ei vie budjettiasi pakkasen puolelle.

Pyri tiukassa tilanteessa viimeiseen asti neuvottelemaan velkojien kanssa, ettet vaan menettäisi luottotietojasi. Kannattaa aina kertoa avoimesti omasta tilanteesta ja pyrkiä järjestämään lainat niin, että niistä selviää.

Ensisijaisesti kannattaa kuitenkin yrittää löytää töitä ja alkaa tienaamaan enemmän, jotta lainanmaksu helpottuu.

Onnistuuko lainojen yhdistäminen työttömänä?

Kyllä sen pitäisi onnistua. Tämä riippuu hyvin pitkälti siitä, kuinka suuret entiset luotot olet yhdistämässä?

Yleensä yhteensä alle 10 000 € vipit ja muut saa vielä yhdistettyä työttömänäkin, mutta sitä suurempien lainojen kohdalla tilanne voi mennä tiukaksi.

Olemme kirjoittaneet kattavan oppaan aiheesta, katso täältä tarkemmin miten lainojen yhdistäminen vertailu ja hae järjesteluluottoa.

Tarjoaako kukaan lainaa työttömälle ilman luottotietoja?

Jos rehellisiä ollaan, niin työtön ja maksuhäiriöinen lainanhakija ei ole pankille mikään unelma-asiakas. Tähänkään ei silti ole yksiselitteistä vastausta. Tilanteet ovat erilaisia ja joidenkin kohdalla luottotiedot saattavat olla juuri palautumassa ja merkinnät vanhoja.

Suomessa on tarjolla myös takaajalainoja, joiden turvin voit saada luottoa, mikäli sinulla on luotettava (omistusasunnon omistava takaaja). Lue lisää siitä, miten saat lainaa ilman luottotietoja.

Mitä tarkoittavat lainahakemuksen liitteet?

Lainayhtiö voi pyytää esimerkiksi seuraavia liitteitä hakemuksen yhteydessä:

 • Palkkatodistus
 • Työtodistus
 • Verotodistus
 • Tilinpäätös (yrittäjien osalta)

Luottotiedot tarkastetaan automaattisesti, joten omasta luottoluokituksestaan ei tarvitse selvityksiä antaa. Kun pyydät lainatarjoukset kilpailutuspalvelusta, voit itse katsoa tarjouksista mikä pankki antaa lainaa ilman liitteitä.

Mistä 1000 euron laina työttömälle?

Juurikin alle 10.000€ suuruiset lainat ovat hyvin yleisiä työttömille. Useat palveluista rajoittavat työttömän lainansaannin muutamaan tuhanteen, kun taas osa saattaa tarjota hieman enemmän.

Usein yli 1000 euron laina työttömälle vaatii jonkinlaisen osoituksen takasinmaksukyvystä.
Saatat olla esimerkiksi ansiosidonnaisella, jonka turvin pääset jo pitkälle.

Suosittelemme laittamaan lainahakemuksen kilpailuttajan kautta, niin selvität nopeasti, kuka sen tonnin sinulle lainaisi.

Katso kaikki kilpailuttajat ja vertaile lainoja täällä.

Kuka lainaa 2000 euroa työttömälle?

Lue vastaus yllä. Olit sitten hakemassa tonnia tai kahta, tai olipa hakusessa jopa 5000 laina työttömälle, sopiva luotonantaja löytyy hyvän hakemuksen kautta.

Hakeminen kestää 1-2 minuuttia, ja saatat saada jopa kymmeniä tarjouksia. Älä enää arvaile vaan hae nyt ja katso tarjoukset!

Hakeminen ei maksa mitään!

Vieritä ylös