Anyfin kokemuksia ja 7 tietämisen arvoista asiaa

Anyfin kokemuksia

Oletko kiinnostunut madaltamaan olemassa olevien lainojesi kuluja?

Anyfin on palvelu, mikä tarjoaa jälleenrahoitusmahdollisuutta tämänhetkisille kulutusluotoillesi, osamaksusopimuksillesi ja luottokorttiveloillesi.

Jo lukuisilla suomalaisilla on Anyfin kokemuksia, vaikka tämä palvelu aloitti toimintansa Suomessa vasta vuonna 2019.

Asiakkaiden lainojen todelliset vuosikorot ovat Anyfinin mukaan laskeneet jälleenrahoittamalla keskimäärin 64 %, mikä tarkoittaa arviolta lähes 10 miljoonan euron rahallisia säästöjä.

Millaisesta palvelusta Anyfinissä oikein on tarkalleen kyse? Siihen pyrimme vastaamaan tässä artikkelissa.

Info Niille jotka pohtivat Anyfinin järkevyyttä lainojen yhdistämiseen, tarjoamme hieman alempana käytännön syistä paremman ratkaisun!

Olemme myös keränneet aitoja kokemuksia Anyfinistä sen suomalaisilta käyttäjiltä.

1. Millaista lainaa Anyfin myöntää?

Anyfin on kulutusluottolaitos, mistä saa lainaa velkojen maksuun aina 10 000 euroon asti. Kyseessä on niin sanottu jälleenrahoituslaina, mille saa takaisinmaksuaikaa enintään 10 vuotta.

Huomaathan, että kyseessä ei ole uusi laina.

Anyfinin laina on tarkoitettu ainoastaan vanhojen luottojesi pois maksamista varten eikä Anyfin missään vaiheessa siirrä rahaa tilillesi.

Jälleenrahoitettavat lainat voivat olla esimerkiksi pikavippejä tai osamaksusopimuksia. Jos Anyfin ei voi tarjota lainaa edullisemmalla kuin nykyiset luotonantajasi, et saa lainatarjousta.

Info

Huomaathan, Anyfin palvelun kautta lainojen yhdistäminen ei toimi kuten monilla muilla rahoituslaitoksilla: sen sijaan että lainat yhdistettäisiin, ne pysyvät Anyfinillä erillään (korko toki laskee jokaisessa: Anyfin ei rahoita lainoja, ellei korko laske).

Tällä ei ole juurikaan käytännön merkitystä, mutta mielestämme lainat on mukavampi saada yhdistettyä sen sijaan, että ne pysyy erillään. Hieman alempana artikkelissa kerromme, miten suosittelemme toimimaan asian kanssa.

2. Kuka voi saada lainaa Anyfiniltä?

Voit rahoittaa olemassa olevat lainasi Anyfinillä, jos täytät seuraavat ehdot:

 • Ikä vähintään 18 vuotta
 • Ei maksuhäiriömerkintöjä

Asiakaspalvelun vastauksen mukaan hakijalla pitää myös olla ”jonkin näköiset tulot”, eli toisin sanoen maksukykyä suoriutua lainan takaisinmaksusta Anyfinille.

Oletettavaa on, että mitä suurempaa jälleenrahoitusta haet, sitä parempi taloustilanteesi tulee olla.

3. Millaisella korolla voin saada lainaa Anyfiniltä?

Anyfinin sivuilta on hieman hankalaa löytää yksityiskohtaisempia tietoja tarjolla olevasta lainasta.

Anyfin vetoaa siihen, että se ”tarjoaa aina yksilöllisiä korkoja”, ja että tarkoitus on tarjota koroiltaan ja kuluiltaan tämän hetkisiä luottojasi edullisempaa lainaa.

Anyfinin Vakiomuotoiset eurooppalaiset kuluttajaluottotiedot -lomakkeen mukaan jälleenrahoitusta voisi saada seuraavan hinnaston puitteissa:

 • Lainan korko 3,95-19,95 %
 • Tilinhoitopalkkio 0-5 € kuukaudessa
 • Avausmaksu 0 €

Lainaesimerkki Anyfinin sivuilta: ”Jos 1300€ arvoinen laina siirretään Anyfinille, tulee säästöksi 157€ seuraavan esimerkin mukaan: Jos alkuperäinen nimelliskorko 18.88% laskee 9.88%:in ja 2€ kuukausikulu laskee 1€ suuruiseksi, on uusi kuukausimaksu 24 kuukauden laina-ajalle 61€, jolloin todellinen vuosikorko on 12.17%. Lainan kokonaissumma on tällöin 1462€. Anyfin tarjoaa aina yksilöllisiä korkoja.”

Saat tietää oman korkoprosenttisi vasta tehtyäsi lainahakemuksen ja lähetettyäsi valokuvan kaikista lainoistasi, mitkä haluat jälleenrahoittaa.

Anyfinin algoritmit tekevät hakemuksesi ja luottotietojesi perusteella sinusta riski- ja luottoarvion. Myös jälleenrahoitettavien luottojen yhteissumma vaikuttaa siihen, millä korolla Anyfinin tekoäly tarjoaa sinulle lainaa.

4. Anyfin vastaan tavallinen lainan kilpailutus

Vaikka Anyfinissä on hyvät puolensa, suosittelemme, että kilpailutat ensin järjestelylainan lainanvälityspalvelun avulla, ennen kuin ryhdyt Anyfinin asiakkaaksi.

Oma suosikkimme Suomenyhdistelylaina on lainankilpailutussivusto, minkä avulla voit kilpailuttaa yhdistelylainat 60 000 euroon asti.

Voit siis saada kuusi kertaa isomman jälleenrahoituslainan kuin Anyfiniltä.

Tämä on Anyfiniä parempi vaihtoehto myös siksi, että tavoitat yhdellä hakemuksella yli 20 eri pankkia ja rahoituslaitosta. Anyfinin kautta jälleenrahoitettujen kulutusluottojen rahoittajana toimii vain Eriks Penser Bank (josta meillä ei ole kokemuksia).

Tällä hetkellä lainasi kilpailutetaan ilmaiseksi kuvassa olevien pankkien kesken:

lvs brokers pankit

Sen sijaan, että turvautuisit vain Anyfinin tarjoamaan ratkaisuun, voit katsoa ensin rauhassa saisitko joltain kuvan toiselta pankilta vielä edullisemman jälleenrahoitustarjouksen.

Tee palvelussa lainahakemus sille summalle, jolla saisit maksettua aikaisemmat lainasi ja katso, millaisia tarjouksia saat.

Kokeileminen ei maksa mitään, eikä yhtään lainatarjousta ole pakko ottaa vastaan, jos ne eivät miellytä. Meidän kokemuksien mukaan erittäin monet sivustomme käyttäjät ovat löytäneet parhaimman ratkaisun juuri tätä kautta.

Jos (ja kun saat hyvän lainatarjouksen), voit hyväksyä sen verkkopankkitunnuksillasi ja saada rahat tilille 1-2 pankkipäivän sisään.

Sitten voit kuitata entiset velkasi kokonaan pois ja maksaa jatkossa vain yhtä edullista lainaa.

Lähes sama idea kuin Anyfinillä: mutta mielestämme huomattavasti varmempi keino saada lainat uudelleenjärjesteltyä.

Huomaa myös, että jos jälleenrahoitat useita lainoja Anyfinillä, niitä ei varsinaisesti yhdistetä vaan ne pysyvät erillään. Voit kuitenkin maksaa kaikkien kuukausierät samalla laskulla.

Katso halutessasi myös mistä muualta saa yhdistelylainoja.

5. Miten Anyfinin hakemuslomake täytetään?

Voit täyttää lainahakemuksen joko Anyfinin kotisivuilla tai mobiilisovelluksessa.

Anyfinin mobiilisovellus löytyy ilmaiseksi sekä App Storesta että Google Play -kaupasta.

Näin käytät Anyfin-sovellusta:

 1. Avaa Anyfin-sovellus
 2. Kirjaudu sovellukseen sähköpostiosoitteella ja henkilötunnuksella
 3. Valitse nykyinen luotonantajasi listasta ja ota valokuva luottokortti- tms. laskustasi (toista tarpeeksi monta kertaa, jotta saat mukaan kaikki lainat)
 4. Täydennä hakemus antamalla tiedot kuukausituloistasi
 5. Lue ja hyväksy ehdot ja lähetä hakemus
 6. Jos Anyfin voi antaa sinulle tarpeeksi edullista jälleenrahoitusta, saat tarjouksen yleensä muutaman minuutin sisään
 7. Jos hyväksyt tarjouksen, Anyfin maksaa pois vanhat velkasi ja siitä tulee uusi luotonantajasi

Jos teet hakemuksen verkkoselaimella, kaava on suurin piirtein sama.

Suurin ero on, että verkkoselaimella tehtynä ensimmäinen askel on luotonantajan valitseminen ja PDF-laskujen/laskuista otettujen valokuvien lataaminen.

Jatkossa saat vain yhden laskun per kuukausi, ja siitä tulee kätevä muistutus puhelimeen.

6. Millaisia Anyfin kokemuksia netistä löytyy?

kokemuksia anyfinista

Lukuisilla bloggaajilla ja somevaikuttajilla on Anyfin kokemuksia, sillä Anyfin on tehnyt ahkerasti kaupallista yhteistyötä heidän kanssaan.

Myös moni Korkovartijan kaltainen taloussivusto kirjoittelee Anyfin kokemuksia ja vertaa niitä tavalliseen lainojen yhdistämiseen.

Voit lukea kokemuksia Anyfinistä myös muilta vertailusivustoilta tai esimerkiksi Trustpilotista.

Arvostelusivusto Trustpilotin käyttäjillä on erinomaisia Anyfin kokemuksia, koska yli tuhannen arvostelun keskiarvo on 4,8/5.

Anyfinin plussat:

 • Helppo sovellus
 • Nopea luottopäätös
 • Chat-asiakaspalvelu
 • Puhelinmuistutuksen avulla muistat eräpäivät

Anyfinin miinukset:

 • Lainan maksimisumma 10 000 €
 • Epäselvä toimintatapa
 • Lainat pysyvät erillään, niitä ei yhdistetä
 • Korkohaitari todella suuri (3,95-19,95 %)

Tässä arvostelussa tiivistyy Anyfinin ideologia:

”Sain pienennettyä vanhan lainan korkoa sekä takaisin maksu erää niin pieneksi, etten uskonut sen olevan todellista. Nyt pystyn maksamaan muuttuneessa elämäntilanteessa lainaa huoletta siitä ettei varaa maksaa sitä pois.”

7. Millainen yritys on Anyfin-palvelun takana?

anyfin tietoa
Kuvankaappaus Anyfin.fi kotisivulta

Ruotsalainen fintech-yritys Anyfin aloitti toimintansa Ruotsissa vuonna 2018.

Vuodesta 2019 Anyfin on toiminut myös Suomessa.

Anyfin AB filial i Finland on rahoituslaitos, mitä valvovat kuluttaja-asiamies ja Kilpailu- ja kuluttajavirasto sekä sen alaisena piirihallintoviranomaisena Etelä-Suomen aluehallintovirasto.

Kauppalehden mukaan Anyfinin pankkipartnereita ovat rahoituskonsernit Svea Ekonomi ja Erik Penser Bank. Olimme yhteydessä Anyfiniin ja saimme tarkennuksen, että tätä kirjoittaessa (28.4.2021) Svea ei enää ole Anyfinin rahoituskumppani.

Anyfinin yhteystiedot:

 • Bulevardi 21, 00120 Helsinki
 • 045-7397 6579 (ma-pe 8-20, la-su 10-16)
 • hello[at]anyfin.fi

Anyfin tahtoo parantaa taloudellista hyvinvointiasi

Anyfin kertoo sivuillaan, että sen tavoite on parantaa taloudellista hyvinvointiasi.

Anyfin uskoo, että nykyinen luotonantajasi laskuttaa sinulta enemmän korkoa kuin olisi tarpeen.

Anyfinin ratkaisu suomalaisten talousongelmiin on tarjota matalampaa korkoa nykyisille osamaksuille ja muille vakuudettomille luotoille.

Anyfin voi tarjota lainaa edullisemmalla kuin nykyiset luotonantajasi, koska Anyfin pitää omat kulunsa pieninä automatisoimalla prosessinsa.

Esimerkiksi chat-asiakaspalveluun vastaa kokemuksiemme mukaan ensin robotti.

Keskustelu käännetään vasta tarvittaessa ihmisasiakaspalvelijalle.

Huom! Tarkista ajantasaiset ehdot Anyfinin omilta verkkosivuilta, sillä palveluehdoissa on voinut tapahtua muutoksia viimeisen päivityksemme jälkeen.

Usein kysyttyjä kysymyksiä Anyfinistä

Onko Anyfin luotettava?

Anyfin on luotettava, se on selvä. Palvelu voisi kuitenkin olla paljon läpinäkyvämpi ja tuoda avoimemmin esiin kaikki olennaiset tiedot, kuten mahdollisen koron ja rahoituskumppaninsa. Mielestämme palvelun toimintalogiikka jää osittain pimentoon.

Millaista lainaa Anyfin tarjoaa?

Anyfiniltä ei saa uutta lainaa, vaan palvelussa voi ainoastaan uudelleenrahoittaa joko useat vanhat lainat, tai yksittäisen luoton. Käyttämällä Anyfinia lainasi siis siirtyy Anyfinille, jonne jatkossa lyhennät lainaasi (entistä matalammalla korolla).

Millä korolla Anyfiniltä voi saada lainaa?

Anyfinin tekoäly laskee lainallesi henkilökohtaisen koron. Saamiemme tietojen mukaan Anyfinin korkotaso on 3,95-19,95 %.

Kuka voi yhdistää lainansa Anyfinillä?

Voit hakea Anyfiniltä lainojen jälleenrahoitusta, jos olet täysi-ikäinen, sinulla on puhtaat luottotiedot ja saat säännöllisiä tuloja. Huomaathan, että Anyfinin kautta lainoja ei yhdistetä, vaan ne pysyvät erillään.

Miten Anyfin eroaa muista rahoituslaitoksista?

Anyfin eroaa muista rahoituslaitoksista, koska se ei myönnä uusia lainoja, vaan ainoastaan vanhojen luottojen jälleenrahoitusta. Lainaa ei siirretä missään vaiheessa tilillesi, vaan Anyfin maksaa lainasi pois puolestasi. Jatkossa lyhennät vain yhtä Anyfin-lainaa. Yritys profiloi itsensä eri tavoin kuin muut rahoituslaitokset ja käyttää markkinoinnissaan kaikenlaisia vaikuttajia ja SOME:a.

Etusivu » Blogi » Anyfin kokemuksia
Vieritä ylös