Mitkä 3 erilaista tapaa osakesijoittamiseen voi ottaa?

Sijoittaminen

Vaikka osalle lukijoista saattakin talouden toimiminen ja mullistukset olla turhan kuuloisia aiheita, olet varmastikin päätynyt lukemaan sanomalehdestä talous osiota, tai nähnyt uutislähetyksessä näkyviä pörssikursseja jossakin muodossaan.

Mikäli et kuitenkaan ole tehnyt minkäänlaista taustatutkimusta osakesijoittamisesta, et välttämättä ymmärrä lainkaan näissä julkaisuissa käytettyä kieltä.

Vaikeaselkoinen taloussanasto sekä loputtomalta tuntuva määrä kaikenlaisia tunnuslukuja ja muuta informaatiota saattavat suorastaan puuduttaa ja pyörryttää aloittelijan tai aiheesta sen enempää tietämättömän.

Sijoittajien näissä artikkeleissa käyttämä sanasto on nimittäin harvoin mukautettu aloittelijan sanavarastoon, vaan ennemminkin pyrkii olemaan mahdollisimman perinpohjainen.

Kun taas olet tälle sivustollemme päätynyt, voimme varmastikin oletta sinun olevan vähintään jossakin määrin kiinnostunut osakesijoittamisesta.

Kovaksi onneksesi voimmekin opettaa sinua ymmärtämään kaikkea tässä mielenkiintoisessa ja nopeatempoisessa osakesijoittamisen hurjassa maailmassa tapahtuvaa ilmiötä ja asiaa.

Kun ymmärrät paremmin osakesijoittamisen saloja, kykenet paitsi paremmin lukemaan ja ymmärtämään talousuutisia sekä tulkitsemaan yritysten toimintaa.

Kerrommekin tässä varsin tiiviiseen tahtiin kirjoitetussa artikkelissa kolme esimerkkiä erilaisista tavoista sijoittaa osakkeisiin helposti ja yksinkertaisesti, sekä ennen kaikkea turvallisesti ja kustannustehokkaasti.

Emme luonnollisestikaan voi suositella vain yhden ja yksittäisen tavan käyttöä näistä yli kaiken, vaan ennemminkin tarjoamme kaikille lukijoillemme laajan kattauksen erilaisia vaihtoehtoja, joita he voivat sitten omiin tarpeisiinsa hyödyntää ja soveltaa sen mukaan, minkä parhaaksi kokevat.

Osakesijoittaminen nimittäin ei ole niinkään aina pelkästään yhden ja yksittäisen kaavan mukaan pelaamista, vaan vaatii menestyvältä sijoittajalta myös vahvaa kykyä sopeutua erilaisiin, sekä ennen kaikkea nopeasti muuttuviin ja mahdollisesti varsin hektisiinkin tilanteisiin.

1. Oma tutkimus

Ensimmäisenä tapana tarjoamme perinteisimmän tavan, eli itse omakohtaisesti osakkeen tutkimisen sekä sijoituspäätöksen tarkan mietinnän ennen sen toteutusta.

Tätä “perinteistä” tapaa osakesijoittamiseen voidaankin suositella ennen kaikkea useille aloittelijoille, sillä vaikka sitä käyttäessä saattaakin onnistua aluksi keräämään lyhyellä  aikavälillä liudan epäonnistumisia, kouluttaa se sinusta huomattavasti entistä paremman sijoittajan matkan varrella, tarjoten sinulle samalla huomattavasti konkreettista tietoa ja dataa markkinoista sekä niiden muutoksista.

Tätä tapaa ovat perinteisesti käyttäneet paitsi aloittelijat, myös alan konkarit. Nykyään tämän sijoitustavan hyödyntäminen on kuitenkin huomattavasti helpompaa kuin ikinä ennen, koska informaation määrä ja saatavuus ovat kasvaneet lähiaikoina suorastaan räjähdysmäisesti.

2. Analyytikoiden valinnat

Toisena sijoitustapana vinkkaamme teille analyytikoiden valintojen käytön.

Analyytikoiden valinnat perustuvat yleisesti ottaen sijoittajakonkarien tai tarkasti tietoa käsittelevien analyytikoiden tutkimuksen tuloksena valituksi tulleeseen sijoituskohteeseen, jonka oletetaan olevan syystä tai toisesta lähdössä nousemaan lähiaikoina.

Tähän johtavia syitä saattavat olla muun muassa pitkään jatkuneen liian alhaisen arvostustason jatkuminen tai vaikkapa jonkin uuden tuotteen lanseeraus tai positiivinen tulosjulkistus.

Yksittäisen sijoittajan saattaa kuitenkin olla vaikeaa pysyä kärryillä kaikista tämänkaltaisista muutoksista, etenkään vasta sijoittajauraansa aloitellessa ja kaikkeen tutustuessa.

Tämän vuoksi pidämmekin analyytikoiden kommentteihin ja valintoihin luottamista, tai vähintäänkin syvällistä perehtymistä varsin järkevänä osana sijoitusprosessia ja sijoituspäätöksen tekemistä.

3. Trendien seuraaminen

Viimeiseksi mainitsemamme tapa sijoittaa osakemarkkinoille saattaa monien mielestä kuulostaa varsin riskipitoiselta, jota se tosiaan onkin.

Mikäli trendeihin sijoittamista verrataan tasaiseen hajauttamiseen analyytikoiden valintojen tai oman tutkimusprosessin perusteella, on siinä luonnollisesti vähintään hieman korkeampi riskitaso.

Tämänkään riskitason ei kuitenkaan ole pakko olla turhan korkea, vaan trendeihin on mahdollista sijoittaa myös ilman “turhien” riskien ottamista.

Trendeihin sijoittamisen ei nimittäin tarvitse tarkoittaa suorastaan päätöntä mukaan hyppäämistä, vaan ennemminkin markkinoiden mullistusten ja muodikkaiden ilmiöiden hyödyntämistä taktisesti omassa sijoitusstrategiassaan.

Tällainen tapa sijoittaa osakkeisiin vaatii kuitenkin edes perustason ymmärrystä osakemarkkinoista sekä niihin sijoittamisesta toimiakseen täydessä potentiaalissaan, jonka vuoksi suosittelemmekin vahvasti harjoittelemaan ennen tähän sijoitustapaan siirtymistä.

Etusivu » Blogi » Kolme tapaa sijoittaa osakkeisiin
Vieritä ylös