Vuokravakuus laina - Hoida takuuvuokra pois alta

Asunto hakusessa tai jo löytynyt, mutta takuuvuokran maksaminen tuottaa ongelmia? Kyseessä on monelle tuttu tilanne. Vuokravakuus laina on hyvä ratkaisu tähän ongelmaan. Alla lista lainapaikoista, joista saa lainaa vuokravakuuteen (tai mihin vaan omiin kuluihin).

Muuta hakukriteerejä

Lainamäärä: 1000

100 €60 000 €

Laina-aika: 1 v

3kk18v
Creditstar
50 - 2000 €Lainamäärä
87,92 €Arvioitu kuukausierä alk.
10 - 20 %Korko
Lisätietoja

Vahvuudet

 • Erinomainen joustava luottotili
 • Lainapäätös heti
 • Nostoja voi tehdä vaikka yöllä

Vaatimukset

 • 18 vuoden ikä
 • Luottotiedot kunnossa
 • Kansalaisuus tai oleskelulupa Suomessa

1.7.2020 – 31.12.2020 nostetulle luotolle peritään vain 10.00 % korkoa ajalla 1.7.2020 – 31.12.2020. 1.1.2021 alkaen peritään korkoa 20% vuodessa luoton nostoajankohdasta riippumatta.

Zmarta Hakemus
1000 - 60000 €Lainamäärä
85,15 €Arvioitu kuukausierä alk.
4,99 - 20 %Korko
Lisätietoja

Vahvuudet

 • Miellyttävän helppo hakemus
 • Kilpailuttaa suuria lainoja hyvillä ehdoilla
 • Nopea lainapäätös ja laadukkaat tarjoukset

Vaatimukset

 • Ikäraja 20 vuotta
 • Ottaa vain yli 1000 € lainahakemuksia vastaan
 • Sähköpostiosoite ja verkkopankkitunnukset oltava

Luoton ollessa 10 000€, 6v. laina-ajalla, on kuukausierä 183€. Tällöin luoton kokonaiskulut on 13 158€, nimelliskorko 9,5% ja todellinen vuosikorko 9,92% (sis. 0€ laskutuslisän ja avausmaksun 0€). Luotonmyöntäjien lainasummat vaihtelee 1 000-60 000€, nimelliskorko 4,41–20 % (todellinen vuosikorko 4,5-38 %) ja laina-aika 1–15v. välillä.

Blue Finance
100 - 500 €Lainamäärä
87,87 €Arvioitu kuukausierä alk.
9,9 - 9,9 %Korko
Lisätietoja

Vahvuudet

 • Laina ilman liitteitä ja tositteita myös työttömille
 • Erinomainen pienlaina, jonka saa heti tilille
 • Lainaa myös 18 vuotiaille

Vaatimukset

 • Suomalainen henkilötunnus
 • Verkkopankkitunnukset

Tyypillisen 300 euron Arkilainan takaisin maksettava summa 313,58€ (sis. kulut ja korot). Todellinen vuosikorko 26,40 %.

Omalaina hakemus
100 - 60000 €Lainamäärä
85,15 €Arvioitu kuukausierä alk.
4 - 20 %Korko
Lisätietoja

Vahvuudet

 • Suomen suosituin lainankilpailuttaja
 • Kumppanina lähes 30 yhteistyöpankkia ja rahoituslaitosta
 • Hyväksyy kaikki hakemukset (myös luottotiedottomilta)

Vaatimukset

 • Ikäraja 18 vuotta
 • Ei juurikaan vaatimuksia, hakemukset hyväksytään kaikilta

Kuluttajansuojalain mukainen todellinen vuosikorko on 6,26% laskettuna tyypilliselle lainasummalle 10000€, kun takaisinmaksuaika on 5 vuotta, tilinhoitomaksu 5€, avausmaksu 0€ ja esimerkkikorko 5,0%.

Lendo
500 - 60000 €Lainamäärä
85,56 €Arvioitu kuukausierä alk.
4,9 - 20 %Korko
Lisätietoja

Vahvuudet

 • Todella tunnettu ja suosittu lainapalvelu
 • Lainaa helposti jopa 60000 €
 • Aina ilmainen hakemus ja vakuudeton laina nopeasti

Vaatimukset

 • Ikäraja 20 vuotta
 • Haettava vähintään 500 € lainaa
 • Puhtaat luottotiedot

Kuluttajansuojalain mukainen todellinen vuosikorko on 6,26% laskettuna tyypilliselle lainasummalle 10000€, kun takaisinmaksuaika on 5 vuotta, tilinhoitomaksu 5€, avausmaksu 0€ ja esimerkkikorko 5,0%.

Rahoitu.fi
1000 - 60000 €Lainamäärä
85,38 €Arvioitu kuukausierä alk.
4,5 - 20 %Korko
Lisätietoja

Vahvuudet

 • Kilpailutus yli 20 pankin kautta
 • Hyvä vaihtoehto lainojen yhdistelyyn
 • Helppo hakuprosessi ja nopea lainapäätös

Vaatimukset

 • Ikäraja 20 vuotta
 • Ei maksuhäiriöitä
 • Säännöllisiä tuloja tai tukia

Luoton määrä 60.000 €. Nimelliskorko 4.5 %. Luoton todellinen vuosikorko 4.66 %. Avausmaksu 49 €. Takaisinmaksuaika 15 v. Luoton ja luottokustannusten yhteismäärä 83.587 €.

Etusivu » Vuokravakuus laina
Vuokravakuus laina

Takuuvuokra laina helpottaa asunnon vuokraamista

Oman asunnon vuokraaminen edellyttää lähes aina vuokravakuuden maksamista.

Vuokravakuus eli toisin sanoen takuuvuokra maksetaan vuokranantajalle ikään kuin pantiksi oman vuokrasuhteen ajaksi.

Mikäli kaikki menee hyvin, vuokranantaja palauttaa takuuvuokran vuokrasuhteen päätyttyä yleensä noin kuukauden sisällä. Jos taas ongelmia ilmenee, vuokranantaja voi pidättää vuokravakuuden tai osan siitä itselleen.

Vuokravakuus on tyypillisesti yhden kuukauden vuokran määrää vastaava summa. Erinomaisissa kohteissa hyvillä paikoilla voi olla jopa 2-3 kuukauden takuuvuokra vaatimus. Tämä on kuitenkin harvinaista.

Info

Kaikki jotka ovat vuokra-asuntoon joskus muuttaneet, tietävät sen fiiliksen, kun ensimmäisessä maksussa vuokranantajalle pitää maksaa takuuvuokra sekä ensimmäisen kuukauden vuokra vesiennakkoineen ynnä muine kuluineen

Maksun suuruus on helposti 1000-1500 euroa.

Tämän lisäksi tulevat vielä muut muuttoon liittyvät kustannukset, kuten huonekaluhankinnat, pakettiautovuokrat ja muut.

Muuttaminen ja asunnon vuokraaminen voi siis ymmärrettävästi kiristää omaa taloutta ainakin väliaikaisesti.

Yksi vaihtoehto rahoittaa takuuvuokra ja mahdollisesti muita muuttamiseen liittyviä kuluja on vuokravakuus laina, eli laina, jolla takuuvuokran voi maksaa.

Vuokranantajaa ei kiinnosta mistä raha vuokravakuuteen tulee vaan hän välittää ainoastaan siitä, että rahat kilahtavat sovittuun aikaan tilille.

Mistä lainaa vuokravakuuteen saa?

Mistä lainaa vuokravakuuteen sitten voi hakea?

Moni kuvittelee, että vuokravakuuslaina on jokin erillinen lainatuote, joka pitää etsiä tietystä paikasta.

Ei ole. Netissä lainaa myöntävät lainapalvelut eivät lähtökohtaisesti kysele pienempien lainojen osalta lainan käyttötarkoitusta.

Ja vaikka lainahakemuksessa olisi kohta, jossa sitä kysytään, voit ilmoittaa vapaasti lähes minkä vaan syyn lainanhakuun, vaikka vuokravakuuden.

Alle 2000€ lainat ovat kulutuslainoja, jotka ovat nimensä mukaisesti tarkoitettu kulutukseen, eli mihin vain elämän kuluihin.

Mikäs sen yleisempi kulu, kuin asuminen ja siihen liittyvä vuokravakuus.

Vihdoin vastaus otsikon kysymykseen: 

Lainaa vuokravakuuteen saa mistä vain rahoituslaitoksesta, joka myöntää netistä lainaa ilman vakuuksia (kuten kaikki tämän sivun yläosassa esittelyt rahoituslaitokset).

Näiltä samoilta nettipankeista saa luottoa varsin helposti. Useat paikat myöntävät lainaa opiskelijalle ja muille pienituloiselle sen kummemmin taustoja selvittelemättä (kunhan summat pysyvät muutamassa tuhannessa eurossa).

Omat suosikkimme ovat Omalaina.fi jolta saa useita tarjouksia isoihinkin lainoihin ja Blue Finance, joka myöntää pientä 300-500 € lainan lähes heti tilille ja ilman liitteitä.

Takuuvuokra laina

Kolmas erinomainen vaihtoehto on Fixura, jolta saa lainan erittäin kilpailukykyisellä korolla. Kyseessä on vertaislaina ja sitä pitää hakea vähintään 1000 €.

Monilla on takuuvuokralainasta hyviä kokemuksia, kun se on haettu netistä.

Lainan saa nopeasti ja vaivattomasti omalle tilille – ja muutto voi alkaa!

Vuokravakuus on välttämätön paha asunnon vuokraamisessa

Kuten tämän artikkelin alussa todettiin, vuokravakuus on normaali käytäntö asuntoa vuokrattaessa ja sitä on vaikea välttää.

Vuokranantajan näkövinkkelistä vuokravakuus on ikään kuin pantti sille, että kaikki menee vuokrasuhteessa hyvin.

Mikäli vuokralainen jättää vuokrat maksamatta tai rikkoo asunnossa jotain, asunnon omistajalla on oikeus pidättää takuuvuokrasta vahinkoja tai vuokralaiminlyöntiä vastaava summa.

Asunnon normaali kuluminen on ok ja se kuuluu asiaan. Vuokravakuudesta ei siis voi tehdä pidätyksiä esimerkiksi lattian tavallisen kulumisen takia.

Vaikka vuokravakuus on aina ikävä maksuerä, se on kuitenkin varsin maltillinen määrä rahaa verrattuna oman asunnon käsirahaan.

Oman asunnon ostamisessa käsirahaa eli omaa rahaa pitää olla noin 10-30 prosenttia, eli puhutaan helposti kymmenistä tuhansista euroista.

Kyseisen summan maksaminen ei ole todellakaan helppoa. Tietyillä keinoilla asunto ilman käsirahaa voi olla mahdollista, mutta se vaatii hieman kikkailua tai varakkaita takaajia.

Takuuvuokran palautusaikataulu tuottaa ongelmia

Vuokravakuuden maksamisessa ongelmaksi voi koitua se, että edellisen vuokra-asunnon vakuus on edelleen silloisen vuokranantajan hallussa.

Vakuuden asettaminen ja takaisinmaksu eivät ole päivänselviä asioita, ja kuten esimerkiksi tässä artikkelissa todetaan, takuuvuokran kanssa jopa sanamuodoissa kannattaa olla tarkkana.

Vuokravakuus tarkoittaa asunnon omistajan oikeutta pidättää summasta vain vuokran laiminlyöntiin liittyvät kulut.

Vakuus taas kattaa kaikki laiminlyönnit, jotka vuokralainen mahdollisesti aiheuttaa.

Kaikki tämä epäselvyys voi johtaa siihen, että takuuvuokran palauttaminen viivästyy. Vuokranantaja on vuokrasuhteen päätyttyä velvoitettu palauttamaan vakuuden, mutta laki ei suoraan sano, että missä aikataulussa.

Juuri tämän takia monella vuokravakuus laina tulee tarpeelliseksi. Rahaa olisi takuuvuokraan, jos edellinen vuokranantaja palauttaisi takuun ajoissa.

Näissä tilanteissa kannattaa (ottipa takuuvuokralainaa tai ei) antaa rohkeasti painetta edellisellä vuokranantajalle. Vuokravakuus on palautettava kohtuullisessa ajassa, eikä sen panttaamiseen ole mitään perusteita.

Vaihtoehtona vuokravakuus sosiaalitoimistosta

Kannattaa myös muistaa, että jos sinulla on vaikeuksia saada takuuvuokra maksettua, voit harkita myös Kelan takausta vuokravakuuteen.

Laina vuokravakuuteen on yleensä helpompi vaihtoehto, koska kuten tiedetään, Kelan kanssa asiointi voi olla aika hidasta.

Lisäksi monet yksityiset eivät pidä ajatuksesta, että Kela maksaa takuuvuokran.

Heidän silmiinsä Kelan takaus näyttää siltä, kuin vuokralaisehdokas olisi liian ahtaalla taloudellisesti. Mikäli asuntoon on paljon hakijoita, se jää todennäköisesti saamatta.

Mikäli haet lainaa vuokravakuuteen, muista maksaa se säntillisesti takaisin sovitussa ajassa. Kun takuuvuokra laina on kuitattu, normaali vuokranmaksukaan ei tuota ongelmia.

Tällä vältytään tilanteelta, jossa joudutaan hakemaan vielä lisäksi lainaa vuokraan.

Usein kysyttyä

Hyväksyykö vuokranantaja takuuvuokraan lainaamisen?

Lainan ottaminen vuokravakuuteen ei ole vuokranantajan asia, eikä hänelle tarvitse ilmoittaa mistä rahat takuuvuokraan ovat peräisin.

Mistä vuokravakuus laina kannattaa ottaa?

Takuuvuokran maksamiselle on yleensä kiire. Laina kannattaa hakea sieltä, mistä saa parhaan koron, sopivan maksuajan ja rahat nopeasti tilille.

Paljonko tarvitsen lainaa takuuvuokraan?

Takuuvuokra on yleensä 1-2 kuukauden vuokran suuruinen. Lainaa voi hakea sen verran tai hieman enemmän, jos haluaa lainaa myös muihin muuttokuluihin.

Kuinka nopeasti takuuvuokralainan saa tilille?

Jos haet oikeista paikoista, rahat voi saada jo samana päivänä (kunhan kyseessä on arkipäivä).

Vieritä ylös