Vertaislaina - Mistä on kyse ja mistä voi hakea?

Vertaislaina on yksinkertaisesti laina yksityishenkilöltä toiselle. Kautta aikojen ihmiset ovat lainanneet rahaa toisilleen – tänä päivänä se onnistuu netissä helpommin kuin koskaan ennen.

Yksityishenkilöiden välissä oleva vertaislainapalvelu hoitaa netissä kaiken “paperityön” sillä välin, kun sinä pääset nostamaan lainaa kohtuullisella korolla, tai sijoittamaan mukavalla tuotolla.

Vertaislainaaminen on erittäin hyvä vaihtoehto lainaamiseen netistä – Hae vertaislainaa näiden palveluiden kautta:

fellow-finance
4.6/5

Lainasummat: 500 – 15 000 €

Korko: 5 – 20 %

Takaisinmaksuaika: 2 – 7

Ikäraja: 20 vuotta

  • Pohjoismaisen suurin vertaislainapalvelu
  • Ilman vakuuksia
  • Maltillinen korko
  • Selkä hinnoittelu, ei mitään piilokuluja
bondora
4.7/5

Lainasummat: 500 – 10.000 €

Korko: 9,83 – 20 %

Takaisinmaksuaika: 3 – 60 kk

Ikäraja: 18 vuotta

  • Lainatarjous viidessä minuutissa!
  • 300 000 tyytyväistä asiakasta
  • Valitse itse maksuaikataulu
  • Ilman vakuuksia

Vertaislainaaminen on nouseva trendi

Vertaislanaaminen eli niin sanottu P2P (Person to Person) lainaaminen on nouseva trendi niin lainanhakijoiden, kuin sijoittajienkin keskuudessa.

Yksityishenkilöt haluavat vaihtoehtoja perinteisten pankkien ja nettilainanvälittäjien tuotteille. Yhtä lailla sijoittajat etsivät pankkitilien sijaan vaihtoehtoisia tuottokohteita sijoituksilleen.

Vertaislainan suosio perustuu maltilliseen korkotasoon verrattuna esimerkiksi pikavippeihin. Lainan voi saada yksityishenkilöltä erittäin kilpailukykyisellä korolla.

Vertaislainapalveluissa yksityishenkilöt sopivat (anonyymisti) lainan ehdot keskenään. Välissä oleva vertaislainapalvelu hoitaa kaiken paperityön ja valvoo yksityisyydensuojaa sekä maksuliikennettä.

Vertaislainauksen suosio on kasvanut samalla kun se on tullut ihmisille tutummaksi. Ilmiö on mielestämme loistava:

Se kenellä on rahaa, lainaa sitä sille, kenellä sitä on vähemmän. Välissä oleva palvelu mahdollistaa turvallisen lainaustoiminnan ja näin kaikki voittavat.

Lainan hakijan kannalta vertaislainaamisessa ei kuitenkaan ole juuri mitään eroa tavallisen luoton hakemiseen. Vertaislainaa voi hakea netistä siinä missä muitakin lainoja, ja korot, takaisinmaksuaika ja muut toiminnot ovat lähes täysin identtisiä tavallisen lainan kanssa.

Jos et tässä vaiheessa ole innostunut vertaislainoista, katso meidän esittelyt muista netin vakuudettomista lainoista.

Kannattaako vertaislainoihin sijoittaminen?

Sijoittaja voi saada vertaislainoista hyvän tuoton. Tuotto ja riski kulkevat kuitenkin käsi kädessä, eikä vertaislainasijoittamiseen kannata suhtautua varmana nakkina.

Joillakin sijoittajilla voi olla todella positiivisia kokemuksia vertaislainoihin sijoittamisesta, kun taas toiset kiroavat koko touhun.

Tuotot voivat liikkua noin 5-15% välillä, mutta korostamme, että suurten korkojen lainoissa myös riskit kasvavat. Kun lainaat yksityishenkilölle, olet ikään kuin yhden henkilön rahoituslaitos, jonka toiminnassa on läsnä myös luottotappioiden riski.

Korkovartija ei anna sijoitussuosituksia. Mikäli kiinnostuit vertaislainaan sijoittamisesta, perehdy teemaan tarkemmin Sijoittaja.fi:n sivustolla.

Vertaislaina yritykselle

Myös yritykset voivat hakea vertaislainaa netistä. Suomalainen Vauraus Suomi Oy välittää vertaislainoja aina 30.000€ asti sekä vanhoille että uusille yrityksille.

Täytä lainahakemus Vauraus Suomen sivustolla ja odota, että yhtiö tarkistaa yrityksesi luottotiedot ja lainansaantimahdollisuudet.

Katso täältä tavalliset yrityslainat.

Vieritä ylös