motty

Motty - Kokemuksia uudesta lainanvälittäjästä

Joko olet kokeillut kaikki suomalaiset lainankilpailuttajat? Siinä tapauksessa voi olla syytä testata vielä uusinta norjalaista kilpailuttajaa – Motty.fi:tä!

Motty on uusi lainoja kilpailuttava palvelu Suomen lainamarkkinoilla. Palvelun kautta voi hakea kulutusluottoa 1000 – 60.000€ jopa 15 vuoden maksuajalla.

Sivusto lanseerattiin Suomessa helmikuussa 2019, joten kovin paljoa kokemuksia tästä uudenkarheasta palvelusta ei vielä ole. Otimme kuitenkin selvää siitä, millainen lainankilpailuttaja Motty on ja kelle se parhaiten soveltuu.

motty
Arvosana: 8,9 / 10
4.5/5

Palvelun tyyppi: Kilpailuttaja
Lainasummat: 1000 – 60.000 €
Laina-aika: 1 – 15 vuotta
Ikäraja: 20 vuotta
Hakemuksen käsittelyaika: Nopea
Asiakaspalvelu: Erinomainen
Maksusuunnitelman joustavuus: Vaihtelee
Omistavan yrityksen ikä: +30 vuotta

Motty.fi - Norjalainen kilpailuttaja suomalaisille asiakkaille

Motty.fi toimii perinteisellä kilpailuttajatyylillä, eli se lähettää tekemäsi lainahakemuksen kaikille yhteistyökumppaneilleen ja esittelee sinulle parhaimmat tarjouset.

Prosessi saattaa kuulostaa monimutkaiselta, mutta se on kaikkea muuta. Hakemus käsitellään heti ja rahat saat tilillesi muutaman päivän sisään, tai jopa nopeammin, jos haet arkena klo 8.00 – 18.00.

Hakemus on aina ilmainen eikä sido sinua mihinkään. Voit tehdä hakemuksen täällä, ja pian alla olevat Mottyn yhteistyökumppanit ovatkin sinuun yhteydessä tarjouksiensa merkeissä:

motty-yhteistyökumppanit

Lainan kilpailuttaminen kannattaa aina! 

Saat yhdellä hakemuksella useita tarjouksia, joiden joukosta löytyy taatusti sinulle sopiva ja edullinen laina. Varsinkin pitkän maksuajan suurelle lainalle kannattaa tehdä huolellinen kilpailutus. Pienet erot koroissa voi tarkoittaa tuhansia euroja.

Pienet pikavipit lyhyellä maksuajalla kannattaa hakea suoraan vippiyhtiöltä, koska näiltä firmoilta lainan voi saada tilille jopa alle tunnissa!

Jos et käyttäisi kilpailuttajaa, sinulla olisi kova työ pyytää yksittäinen tarjous erikseen yli 20 pankista.

Mottyn kautta onnistuu hakea myös yhdistävä luotto, jolla maksat pois vanhat kalliit luottosi.

Kenelle Motty soveltuu (vaatimukset & ehdot)?

Vaatimukset Motty.fi:n kautta lainan hakemiseen ovat seuraavat:

  • Ei maksuhäiriömerkintöjä
  • Vähintään 20 vuoden ikä
  • Vähintään 12.000€ vuositulot
  • Suomen kansalaisuus tai kotipaikka Suomessa vähintään 3 vuotta

Motty ei näillä ehdoilla ole niin sanotusti matalimman kynnyksen kilpailuttaja. Muutamat muut, kuten Rahalaitos, hyväksyvät hakemuksen alle 10.000€ vuosituloilla. Omalaina.fi:n kautta taas voi hakea (huom: hakea, ei välttämättä saada) luottoa myös 18-vuotiaana ja maksuhäiriöistä huolimatta.

Motty sopiikin parhaiten työssäkäyvälle henkilölle, joka hakee suurta lainaa pitkällä maksuajalla ja kohtuullisella korolla.

Motty.fi korko - Keskiarvo yllättävän hyvä

Kuten muidenkin kilpailuttajien kohdalla, Mottyn kautta haetun lainan korko määräytyy sen myöntäneen pankin ehtojen mukaisesti.

Motty pyytää puolestasi tarjouksen usealta yhteistyökumppaniltaan ja esittelee sinulle parhaat tarjoukset.

Mottyn sivustolla kerrotaan, että heidän kauttaan haetun lainan nimelliskorko on välillä 4,5 – 20 %.

Poiketen muista vastaavista palveluista, Motty ilmoittaa myös keskiarvokoron, jolla sen kautta saa lainaa. Keskiarvokorko on yhtiön mukaan 10,5 %, mikä on varsin hyvä!

Tämä liittynee osittain varmasti siihen, että hakijan vaatimukset ovat suhteellisen tiukat. Hakemusten laatu on siis hyvä.

Laita ilmainen hakemus vetämään tästä, niin selvität nopeasti millaisella korolla saat lainaa. 

Sinun ei tarvitse hyväksyä mitään tarjouksista, jos et ole tyytyväinen korkoon.

Kuka omistaa Motty.fi sivuston?

Motty.fi on uusi lainapalvelu, mutta sen omistava yritys on alan todellinen konkari. Norjalainen Telefinans AS on toiminut alalla jo vuodesta 1985. 

Suomessa Motty sai alkunsa keväällä 2019. 

Kyseessä ei siis ole ”kotimainen palvelu”, mutta kuitenkin luotettavan yrityksen suomessa toimiva yksikkö, johon voi kyllä luottaa.

Motty: Asiakaspalvelu & yhteystiedot

Motty palvelee asiakkaitaan arkisin klo 8.00 – 16.00. Yhtiön toimipiste sijaitsee Suomessa osoitteessa Pohjoisesplanadi 39, 00100 Helsinki.

Mottyyn saa yhteyden puhelimitse: p. 044 783 4490
Sekä sähköpostilla: asiakaspalvelu@motty.fi

Chat-palvelua ei ole tarjolla, mikä on vertailussamme selvä miinus. Puhelinpalvelu vastasi kuitenkin arkena puolen päivän aikaan puheluumme parissa minuutissa. Pisteet siitä.

Motty kokemuksia asiakkailta

Mottystä ei vielä juurikaan ole kokemuksia netissä. Selasimme kuitenkin netin palstoja ja perehdyimme yhtiöihin, joiden kanssa Motty toimii yhteistyössä (nämä firmathan lopulta sen lainan myöntävät). 

Yhteistyökumppanilista on pääosin hyvämaineinen. Kannattaa kuitenkin ehkä valita tarjouksista sen tunnetuimman ja parhaan maineen omaavan yrityksn laina.

Joukossa on muutama aika tuntematon lainafirma, jonka lainoja harkitsisimme kahteen kertaan.

Jos nyt aloit miettimään, että mitähän tässä tekisi, niin annamme kaksi vaihtoehtoa, joilta voit hakea lainaa suoraan.

Pienet lainat: Blue Finance

Isot lainat: Komplett Bank

Ps. Lisäämme tälle sivuille arvosteluja, sitä mukaa kun niitä löytyy!

Arvosana

4.5/5

Korkovartijan arvosana Mottylle on alustavasti hyvä: 8,9 / 10. 

Motty on uusi palvelu, joka ei vielä ansaitse yli 9 pisteen arvosanaa, vaikka se toimiikin hyvillä ehdoilla ja sen taustalla häärää suuri ja luotettava yritys.

Päivitämme arvosanaa, kun yrityksen maine alkaa paremmin hahmottua.

Lainaesimerkki

10.000 € laina-aika 5 vuotta. Todellinen vuosikorko: 11,76%. Kustannus 3.050 €. Kokonaiskustannus: 13.050 €. Alhaisin korkomme 4,50 %. Korkein korkomme 20 %. (Lähde:www.motty.fi)

Vieritä ylös