ferratum

Ferratum - Kokemuksia kenties markkinoiden parhaasta pienluotosta

Etsitkö lainapalvelua, joka tarjoaa markkinoiden joustavinta luottoa neljään tuhanteen euroon saakka? Ferratum on todennäköisesti etsimäsi luotonantaja!

Tässä artikkelissa annamme arviomme Ferratumista ja kerromme asiakkaiden kokemuksista yhtiötä kohtaan. Ohesta löydät tiivistelmän Ferratum lainasta.

Olemme arvosteluissamme aina raadollisen rehellisiä, eli luurangot saadaan vauhdikkaasti kaapista esiin!

Uudet asiakkaat huomio! Jos et ole vielä Ferratumin asiakas, saat ensimmäisen lainasi täysin ilman korkoa ja kuluja (30 päivän laina-ajalla).

ferratum
Arvosana: 9,7 / 10
4.7/5

Palvelun tyyppi: Kulutusluotto
Lainasummat: 1 – 4000 €
Laina-aika: 3 – 54 kk
Ikäraja: 20 vuotta
Hakemuksen käsittelyaika: Nopea
Asiakaspalvelu: Erinomainen
Maksusuunnitelman joustavuus: Erittäin joustava

Ferratum laina on mainio vaihtoehto luottokortille

Ferratum Oy on luotonannon konkari. Uuden pikalainojen korkokattoa koskevan lain voimaantulon jälkeen Ferratum tuli markkinoille kerrassaan erinomaisen joustoluotto-tuotteensa kanssa. 

Vanhat ylikalliit pikavipit ovat Ferratumin osalta historiaa – Tervetuloa Joustava laina!

Ferratum Joustava-laina on 4000€ on jatkuva luotto, joka on sovittuun luottorajaan saakka jatkuvassa käytössäsi.

Lainaa haetaan ensimmäisen kerran tietylle summalle väliltä 1 – 4000 €. Kun luottosopimus on solmittu, voit tehdä uusia nostoja milloin ja mistä vain haluat. Voit siis hakea esimerkiksi 200 € lainan heti alkuun ja nostaa myöhemmin lisää, mikäli tarve vaatii.

Keskeistä on huomata, että maksat korkoa vain nostetusta lainasummasta, eikä uusista nostoista tule mitään nostokuluja. Voit siis ottaa 4000€ luottorajan heti käyttöösi ja päättää myöhemmin, minkä kokoisia summia haet myöhemmin.

Ferratumin lainaa voisi kutsua niin sanotuksi pikaluotoksi. Luottosopimuksen solmimisen jälkeen voit tehdä puhelimellasi salamannopeita nostoja kellon ympäri, jopa yöllä.

Myös ensimmäinen nosto maksetaan tilillesi todella nopeasti, kunhan teet hakemuksen klo 7-23 välisenä aikana.

Nostosummat ovat markkinoiden joustavimmat. Voit tehdä uusia kuluttomia nostoja aina yhdestä eurosta alkaen. Kyllä, kuulit oikein. Voit nostaa vaikka euron. Mitä vaan 1 – 4000€ väliltä.

Takaisinmaksu on vähintään 3% lainasummasta tai minimissään 40€/kk. Ei siis ollenkaan paha maksuaikataulu.

Tällaista mahdollisuutta ei muilla luotonantajilla ole.

Nämä ominaisuudet tekevät Ferratumista todellisen haastajan luottokortille. Voit käyttää olemassa olevaa debit-korttiasi, koska rahat siirtyvät Ferratumilta käyttötilillesi muutamissa minuuteissa. 

Aika hienoa, sanoo Korkovartija! 

Osa asiakkaista tosin ihmettelee, millainen laina Ferratumilta pitäisi ottaa? Ihmettely on perustelua, koska yhtiö esittelee sivuillaan seuraavat lainat:

 • Ferratum pikalaina
 • Ferratum kulutusluotto
 • Ferratum pikavippi
 • Ferratum joustoluotto
 • Ferratum yrityslaina
Korkovartijan vinkki: Ihan sama. 
Kaikki kyseiset lainat tarkoittavat samaa 4000€ luottolimittiä (lukuun ottamatta yrityslainaa)
 
Miksi tälle samalle lainalle on sitten annettu niin monta nimeä? Vastaus ei ole se, että rakkaalla lapsella on monta nimeä, vaan se, että Ferratum haluaa lainojensa löytyvän netistä useilla eri hakusanoilla.
 
Näin sekä pikavippiä, että joustoluottoa etsivät asiakkaat löytävät palvelun. 
 
Yksinkertaista (ja kyllä, vähän erikoista).
Ferratum-Joustava

Kenelle Ferratum Joustava sopii parhaiten?

Käydään ensin läpi, mitkä ovat minimivaatimukset Ferratumin asiakkuudelle:

Voit hakea lainaa Ferratumin kautta, jos:

 • Asut Suomessa
 • Olet vähintään 20-vuotias
 • Sinulla on suomalainen henkilöturvatunnus
 • Olet hoitanut raha-asiasi ”moitteettomasti”.
 • Sinulla on toimiva sähköpostiosoite
 • Sinulla on suomalainen pankkitili

Listassa on monta kohtaa, mutta tiivistäen voisi sanoa, että jokainen puhtaat luottotiedot omaava suomalainen on tervetullut Ferratumin asiakkaaksi.

Neljän tuhannen euron limiittiluotto sopii mielestämme erittäin hyvin kelle tahansa, joka ei osaa tarkkaan ennustaa sitä, milloin ja kuinka paljon luottoa tarvitsee.

Kuten jo aikaisemmin mainitsimme, Ferratumin luottotililtä voi nostaa rahaa tarpeen mukaan vaikka keskellä yötä, ja minkä kokoisen summan tahansa välillä 1 – 4000€.

Jos siis kaipaat lainaasi luottokortin tasoista joustoa, valitse Ferratum.

Ferratum lainan korko ja lyhennys

Ferratum lainan korkopolitiikka on hyvin yksinkertainen ja läpinäkyvä. Kaikkien lainojen nimelliskorko on 19,97 %. Tämän lisäksi ei tule mitään piilokuluja. Luoton avauspalkkio, tilinhoitomaksu ja nostokulut ovat kaikki 0€.

EDIT: 5.11 Ferratum lisäsi 12€/kk maksavan tilinhoitomaksun ja nosti samalla joustavan lainan katon 4000 euroon (ennen 2000€).

Takaisinmaksuajat vaihtelevat sinun henkilökohtaisen tilanteesi mukaan. Yhtiön sivuilla asia oli esitetty selkeästi, joten lainataan sen suoraan tähän:

“Joustava-luottoa maksat takaisin oman taloudellisen tilanteesi mukaisesti. Voit maksaa koko luoton pois kerralla tai lyhentää luottoasi sopivissa kuukausierissä.

Nostettua luottoa on lyhennettävä kuukausittain vähintään 3 % nostetun luoton ja kertyneiden luottokustannusten määrästä tai, jos näin saatu summa on vähemmän kuin 40 euroa, vähintään joka tapauksessa 40 euroa (minimilyhennys).

Kuukausittainen lyhennys sovitaan asiakaskohtaisesti ja sen suuruus käy ilmi luottosopimuksestasi. Sinulla on aina oikeus lyhentää luottoa myös enemmän kuin määritellyn minimilyhennyksen verran tai maksaa luotto kokonaan pois ennen luoton erääntymistä”(Lähde: Ferratum.fi)

Meiltä Ferratum saa isot pisteet siitä, että maksusuunnitelma on noinkin joustava ja rento.

Kuka omistaa Ferratumin?

Ferratum Finland Oy on rekisteröity Suomen kaupparekisteriin vuonna 2005. Yhtiö on osa Ferratum Oyj:tä, joka on listattu Saksan pörssin päälistalle.

Kyseessä on siis todella iso, tunnettu ja vakavarainen toimija.

Voit jo näillä meriiteillä ryhtyä luottavaisin mielin Ferratumin asiakkaaksi. Kyseessä ei todellakaan ole mikään puoli vitsillä perustettu PikavippiKeisarit Oy tyylinen räpellys.

EDIT: Ferratum siirtyi marraskuussa 2019 Ferratum Bankin alle. Samalla suurin lainasumma nousi 4000€ saakka ja yhtiötä operoidaan nyt Maltalta käsin. Uusi osoite:

Ferratum Bank p.l.c., ST Business Centre, 120, The Strand, Gzira GZR 1027 Malta.

Taisi käydä niin, että uuten korkokattolakiin piti reagoida siirtymällä kevyemmin verottettuun EU-maahan. Tämä ei kuitenkaan huononna Ferratumia meidän silmissä. Sama hyvä firma on kyseessä!

Ferratum: Asiakaspalvelu & Yhteystiedot

Ferratumilla on käytännössä virheetön asiakaspalvelu. Yhteystiedot ovat selkeästi esillä ja chat palvelun saa auki mistä tahansa kohtaa sivustoa. Palveluun voi myös soittaa sekä lähettää sähköpostia.

Chat vastaa arkisin välittömästi!

Asiakaspalvelun puhelinnumero: 0800 166 308
Sähköposti: asiakaspalvelu@ferratum.fi

Ferratum-Laina

Ferratum - Asiakkaiden kokemuksia vuosien varrelta

Muodostimme käyttäjien kokemukset perehtymällä netin keskustelupalstojen kommentteihin sekä tutkimalla muita arvostelusivustoja.

Ja itse asiassa Ferratumin kohdalla Korkovartijalla on myös omia kokemuksia. Yksi ylläpitäjistämme on sitä mieltä, ettei luottokorttia kannata ottaa, koska Ferratum on yksinkertaisempi vaihtoehto.

Kannattaa huomioida, että ennen uuden kulutusluottojen korkoja koskevan lain (voimaan: 1.9.2019) voimaan astumista, Ferratum tarjosi lainojaan todella paljon suuremmalla korolla.

Monet negatiiviset kommentit ovat siis peruja ajalta, jolloin Ferratum ei tarjonnut nykyistä Joustava lainaansa kilpailukykyisellä korolla. Yhtiö kuitenkin toimi silloinkin rehellisesti, ja ilmoitti todelliset vuosikorkonsa aina avoimesta sivustollaan. Mistään hämärähommista ei silloinkaan ollut kysymys. 

Hyviä mainintoja:

 • Markkinoiden paras pikavippi
 • Voittaa luottokortin
 • Lainaa yölläkin tilille helppokäyttöisellä sovelluksella
 • Helppo
 • Kaikki pelitti kun piti, todella hyvä joustoluotto
 • Ystävällinen asiakaspalvelu, vastaa heti
 • Ei enää kilpailutuspalvelujen kymmeniä tarjouksia ja sitä *aatanan sähköpostimainontaa, Ferratum ei tuputa. 

Ruoskaa:

 • Törkeet korot, ilmoittavat mitä sattuu ja perivät toista
 • En saanut lainaa, paska firma
 • Mainostaa liikaa
 • Asiakaspalvelu ei osannut auttaa kun äppi lagitti, ei kiitos uudelleen
 • Liian iso todellinen vuosikorko
 • Kallis kuin mikä, ei enää Ferratum lainaa

Kuten arvata saattaa, suurin osa negatiivisistä kommenteista on ajalta, jolloin Ferratum tarjosi vielä kalliita pikavippejään. ”Liian kallis” kommentit eivät päde enää tänä päivänä.

Voit todentää tämän itsekin lukemalla esimerkiksi Suomi24-keskustelupalstan kokemuksia. Huonoimmat palautteet ovat annettu ennen 1.9.2019, jolloin Ferratum aloitti toiminnan uuden lain mukaan.

Meidän piti miettiä, kannattaako surkeita kommentteja edes mainita tällä sivulla. Onko se epäreilua Ferratumia kohtaan? 

Päädyimme rehellisyyden nimissä mainitsemaan myös huonot palautteet, koska haluamme olla arvosteluissamme rehellisiä. 

Emme kuitenkaan huomioi ennen 1.9.2019 annettuja palautteita arvosanassamme, koska haluamme arvostella vain Ferratumin nykyistä toimintaa nykyisellä korkotasolla.

Arvosana

4.7/5

Korkovartijan arvosana uudistuneelle Ferratumille on erittäin hyvä: 9,7/10.

Ferratumista on vaikea löytää mitään pahaa sanottavaa. Yritys toimii avoimesti, moitteettomasti, nopeasti ja sillä on mukavan läpinäkyvä ja yksinkertainen tuote. Asiakaspalvelu on vertaansa vailla ja yritys palvelun takana on vakavarainen sekä luotettava.

Ainoa miinus (huom. Korkovartijan oma mielipide) on se, että Ferratum laina on aika pieni ja korko edelleen suhteellisen korkea. Maksimissaan 4000€ laina on kuitenkin profiililtaan selvä pikavippi, jonka korot tuppaavat olemaan aina hieman korkeampia. 

Vakuudettomien pienlainojen ja luottolimiittien kategoriassa Ferratum on mielestämme markkinoiden paras!

Mikäli etsit suurempaa lainaa, katso meidän päivitetty lainavertailu 2020 -lista, jonka kautta löydät mm. kilpailuttajapankkeja, joilta voit hakea lainaa jopa 60.000€.

Äkkiseltään voimme suositella suoraan esimerkiksi Lendoa. Näiden kautta voit helposti kilpailuttaa suurtenkin lainojen korot.

Lainaesimerkki

Ferratum Joustava-luotto on 4000 € määräinen jatkuva luotto, joka on sovittuun luottorajaan asti asiakkaan jatkuvassa käytössä. Ensimmäinen nosto maksetaan asiakkaan tilille klo 7:00-23:00 välisenä aikana. Hinnasto: tilinhoitomaksu 12,00 €/kk, nimellinen vuosikorko 19,97 % ja todellinen vuosikorko 29,79 %. Luoton arvioitu kokonaiskustannus on 4576,59 € olettaen, että asiakas nostaa kerralla 4000 € ja maksaa sen takaisin 12 kk-erässä. Esimerkin kk-erien summat: 1. 411,89 €, 2. 406,34 €, 3. 400,79 €, 4. 395,25 €, 5. 389,70 €, 6. 384,16 €, 7. 378,61 €, 8. 373,06 €, 9. 367,52 €, 10. 361,97 €, 11. 356,43 €, 12. 350,88 €. Joustava-luoton tyypillinen laina-aika 3-54 kk. Kuluttajalla on oikeus peruuttaa luottosopimus 14 pv kuluessa. Luotonantajana toimii Ferratum Bank p.l.c., ST Business Centre, 120, The Strand, Gzira GZR 1027 Malta

(Lähde: www.ferratumbank.fi)

Vieritä ylös