Lainaa ilman luottotietoja - Onko se mahdollista?

Laina ilman luottotietoja – onko siinä mitään järkeä?

Maksuhäiriömerkinnän saaneet ihmiset eivät ole toivottomia tapauksia. Tiedostamme, että luottotiedot voi menettää ilman omaa syytään tai vahingossa. Joukossa on myös aina heitä, jotka ovat jo maksaneet merkinnän aiheuttaneen lainansa ja esimerkiksi saaneet juuri töitä. Laina tai yhdistelylaina voi olla tällaisessa tilanteessa perusteltua.

Haluamme kuitenkin tehdä selväksi, että emme voi suositella lainaa luottotiedottomalle, mikäli maksuhäiriömerkinnät ovat tuoreita ja hakijan talous on edelleen epätasapainossa.

Alta löydät lainapalvelut, joiden hakemusprosessi on nopea ja jotka ottavat vastaan hakemukset kaikilta hakijoilta. Mahdollisuus lainaan ilman luottotietoja selviää nopeasti hakemuksen lähettämisen jälkeen.

Lue lisää alempaa.

omalaina
5/5

Lainasummat: 100 – 60.000 €

Korko: 4,19 – 20,00 %

Takaisinmaksuaika: 1 – 15 vuotta

Ikäraja: 18 vuotta

 • Laina heti tilille
 • Markkinoiden suosituin palvelu
 • Maksuhäiriömerkintä ei este
3.7/5

Lainasummat: 1000 – 6000 €

Korko: 20,00 %

Takaisinmaksuaika: 1 – 5 vuotta

Ikäraja: 18 vuotta

 • Laina maksuhäiriöiselle
 • Takaajalaina
 • Laina nopeasti tilille
5/5

Lainasummat: 100 – 60.000 €

Korko: 4,5 – 20,00 %

Takaisinmaksuaika: 1 – 15 vuotta

Ikäraja: 20 vuotta

 • Ilman vakuuksia
 • Nopea hakemus
 • Useita tarjouksia
etua.fi
4.7/5

Lainasummat: 500 – 50 000 €

Korko: 4,68 – 20,00 %

Takaisinmaksuaika: 1 – 18 vuotta

Ikäraja: 18 vuotta

 • Tunnettu & Luotettava
 • Ilman vakuuksia
 • 850€/kk tulot riittävät
matkalaina
5/5

Lainasummat: 100 – 60.000 €

Korko: 5 – 20,00 %

Takaisinmaksuaika: 1 – 15 vuotta

Ikäraja: 18 vuotta

 • Usein osamaksua halvempi
 • Rahat tilille samana päivänä
 • Voit hakea ilman liitteitä
suomen-yhdistelylaina
5/5

Lainasummat: 100 – 60.000 €

Korko: 4,5 – 20,00 %

Takaisinmaksuaika: 1 – 15 vuotta

Ikäraja: 18 vuotta

 • Ilman vakuuksia
 • Nopea hakemus (30 pankkia)
 • 100% kotimainen palvelu

Laina luottotiedottomalle on aina riski rahoituslaitokselle

laina-ilman-luottotietoja

Netissä tarjolla olevat lainat ovat lähes poikkeuksetta vakuudettomia lainoja. Ilman minkäänlaista panttia, rahoituslaitokselle jää vain muutamia keinoja varmistaa, että heidän lainaamansa rahat maksetaan takaisin.

Yksi keskeisimmistä keinoista varmistaa lainanhakijan luottokelpoisuus, on tarkistaa hänen luottotietonsa.Toinen yleisesti käytössä oleva keino on pyytää tiedot palkkatuloista.

Ilman ensiksi mainittua, lainapalvelun riskit nousevat merkittävästi, eikä lainaaminen ole yritykselle järkevää. Etenkään nyt, kun uusi laki pienlainojen korkokatosta tuli voimaan. Rahoituslaitos ei voi enää kompensoida riskiä laskuttamalla satojen prosenttien vuosikorkoja.

Ja hyvä niin, sillä edellä mainitut korot eivät ratkaise kenenkään maksuhäiriöisen tilannetta.

Osa palveluista saattaa kuitenkin myöntää pienen lainaa ilman luottotietoja, mikäli asiakkaan henkilökohtainen taloustilanne on parantunut ja hallinnassa.

Suurin osa lainapalveluista ei lainaa ilman luottotietoja

Lainafirmojen hakuprosessit ovat pitkälti automatisoituja. Hakemuksen käsittely pitää sisällään luottotietojen tarkistuksen ja jos järjestelmä löytää maksuhäiriömerkinnän, hakemus hylätään yleensä saman tien.

Joissain tapauksissa lainapalvelu saattaa kuitenkin pyytää lisäselvitystä hakijalta ja avaa näin mahdollisuuden neuvotteluun. Mikäli maksuhäiriömerkintä on vanha, ja olet jo maksanut kaikki velkasi, tilanteesta voi olla mahdollista neuvotella.

Jos pääset neuvotteluun asti, muista valmistautua siihen perusteellisesti. Tämä tarkoittaa, että olet valmis listaamaan saman tien seuraavat tiedot:

 • Kaikkien nykyisten lainojen tiedot, kuten velkasaldot, korot, ja kulut
 • Omat tulot – mistä saat rahaa ja kuinka paljon
 • Syy luottotietojen menettämiseen
 • Onko merkinnän aiheuttaneet maksut maksettu
 • Maksusuunnitelma velkojen lyhentämiseen

Pankit voivat myöntää lainaa maksuhäiriöiselle (erityisellä takauksella)

Yksi mahdollisuus lainan saamiseen ilman luottotietoja, on hakea Takuusäätiöltä lainatakaus.

Kyseessä on tällöin niin sanottu järjestelylaina, jolla maksetaan vanhat lainat ja pikavipit pois. Järjestelylainaan on mahdollista saada takaus, vaikka olisit ulosotossa, perinnässä tai sinulla olisi maksuhäiriömerkinnästä.

Hakemusten käsittelyssä on kuitenkin pitkä jono, ja tiettyjen ehtojen pitää täyttyä, ennen kuin voit saada takauksen. Lue lisää ehdoista täällä ja hae takausta, jos koet, että valtion takaama järjestelylaina voisi olla sinun tilanteeseen sopiva vaihtoehto.

"Varma laina ilman luottotietoja 2020" = Klikkiotsikko viimeisen päälle

Olet varmaan törmännyt mainoksiin, joiden otsikot ovat jotain “varma laina ilman luottotietoja 2019” tai “lainaa heti ilman luottotietoja” tyyppisiä? Näiden mainosten tarkoitus on vain kerätä klikkejä mainostulojen toivossa.

Todellisuudessa tänä vuonna – tai minään aikaisempanakaan vuonna – varmaa lainaa maksuhäiriöiselle ei yksinkertaisesti ole olemassakaan.

Rahaa ei saa helposti lainaksi yhdeltäkään rahoituslaitokselta, jos sinulla on pienikin maksuhäiriömerkintä. Vain poikkeustapauksissa ja yleensä henkilökohtaisen neuvottelun & takaajan tai vakuuksien kanssa luotto voi olla mahdollinen. Takaajalainoja myöntää Suomessa Tandolaina, jolta voi saada lainaa maksuhäiriömerkinnästä huolimatta, jos sinulla on hyvin raha-asiansa hoitanut takaaja.

Älä siis innostu klikkiotsikoista ja ryntää pää kolmantena jalkana mainosten osoittamiin paikkoihin. Tuhlaat vain aikaasi.

Lisälainat luottotiedottomalle & maksuhäiriöiselle vain pahentavat tilannetta?

laina-luottotiedottomalle

Uskomme, että vain harvoissa tapauksissa lisälainan ottaminen ratkaisee velkakierteen. Lainojen yhdistäminen on ehdottomasti järkevää, mutta sekin on luottotiedottomalle vaikeaa, koska harvat lainapalvelut myöntävät yhdistelylainan luottotietonsa menettäneelle asiakkaalle.

Mikäli tilanteesi on se, että maksuhäiriömerkintä on jo tullut, suosittelemme yrittämään tilanteesta eroon jotenkin muuten, kuin uutta lainaa ottamalla.

Usein uudet lainat vain pahentavat tilannetta ja kasvattavat henkilökohtaisen konkurssin riskiä. Lue seuraavasta kappaleesta vinkkejä talouden tasapainottamiseen, kun sinulla on maksuhäiriömerkintä.

Suomessa rekisteriä luottotiedoista pitää Bisnode ja Asiakastieto, jonka sivuilta voit lukea lisätietoa luottotiedoista. Omat luottotietosi voit tarkistaa esimerkiksi Bisnoden sivustolla.

Vinkkejä maksuhäiriömerkinnän kanssa elämiseen

Ensinnäkin, mikäli olet juuri saanut maksuhäiriömerkinnän, älä panikoi. Kyseinen “leima” ei ole ikuinen, ja poistuu kyllä ajan myötä. Yleisimmin luottotiedot saa takaisin noin 2-5 vuodessa.

Tilannetta helpottaa, jos saat maksettua maksuhäiriömerkinnän aiheuttaneet velat pois. Tällöin voit ottaa yhteyttä rekisterin pitäjään, ja pyytää luottotietoihisi merkintää, joka kertoo velkojen kuittaamisesta. Tämä voi auttaa myös uuden lainan saannissa.

Maksuhäiriömerkintää voi myös lieventää kertomalla rekisterin pitäjälle merkinnän aiheuttaneet syyt. Tässä kannattaa kuitenkin olla tarkkana.

Jos syy on esimerkiksi uhkapeliriippuvuus, shoppailuaddiktio tai muu vastaava, ei sillä tule olemaan mitään positiivista vaikutusta.

Sen sijaan työpaikan äkillinen menettäminen ja oman tai läheisen ihmisen sairastuminen voivat olla lieventäviä perusteita.

Anna rauhassa ajan kulua, ja viedä tilannetta kohti maksuhäiriömerkintä vapaata elämää.

Konkreettiset vinkit taloustilanteen parantamiseen

Saitpa lainaa ilman luottotietoja tai et, ala noudattaa heti näitä neuvoja:

1. Tee budjetti. Listaa kaikki tulosi ja menosi, sekä nykyisten lainojesi tiedot. Miltä kuukausittainen kassavirta näyttää?

2. Hanki tuloja. Lisätulojen hankkiminen on yllättävän helppoa, kun antaa mielikuvituksensa laukata.
Me olemme itse hankkineet lisätuloja esimerkiksi vuokraamalla asuntojamme Airbnb:ssä, keräämällä pulloja, myymällä vanhaa tavaraa Tori.fi:ssä, hoitamalla tuttavien lapsia, kirjoittamalla blogia (jossa myymme mainospaikkoja) ja tekemällä viikonloppu- tai ylitöitä.

Mahdollisuudet ovat lähes rajattomat.

Jos rahaa meni jatkuvasti ulos (lainojen lyhentämiseen), sitä on tultava myös sisään. Panosta siis tähän ja pyri yhtä aikaa nostamaan tulojasi, ja laskemaan menojasi.

Lopputulos on vääjäämättä hyvä, kun systeemiä noudattaa tarpeeksi pitkään.

Tästä päästään tärkeimpään kohtaan:

3. Säästä. Kyllä, säästä. Vaikka lainojen lyhentäminen on tärkeää, ei jokaisen tulevan euron kuulu mennä lainanlyhennyksiin. On tärkeää, että opettelet laittamaan muutaman prosentin tuloistasi myös sivuun. Tässä tavassa on kaksi keskeistä hyötyä:

 • Pieni säästöpuskuri toimii yllättävien menojen suojana. Vältät lisälainan, kun sinulla on hieman sukanvarressa
 • Säästöpotti antaa sinulle tunteen siitä, että tilanne on hallinnassa. Luottotietojen menettäminen voi itsessäänkin olla nöyryyttävä kokemus. Muutama satanen tai tonni tilillä nostaa itsetuntoa ja tunnetta siitä, että on itse oman taloutensa ohjaksissa ja tilanne menee eteenpäin.
Vieritä ylös